Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ψητά κολοκυθάκια με λιωμένο σκόρδο και μυρωδικά και η διατροφική τους αξία

Τα κολοκυθάκια είναι κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό λαχανικό, και αποτελούν τη βάση για πολλά-πολλάα σπιτικά φαγητά.
Είναι πολύτιμος σύμμαχος της καθημερινής μας διατροφής,καθώς τα φυτοθρεπτικά συστατικά που περιέχουν μπορεί να μην είναι πολλά,αλλά είναι άκρως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας,
για αυτό ας
δούμε μια συνταγή που μπορούμε να ετοιμάζουμε κάθε φορά που  θέλουμε ένα γευστικό,γρήγορο,ελαφρύ αλλά θρεπτικό πιάτο.
Ψητά κολοκυθάκια με λιωμένο σκόρδο,μυρωδικά και για να εμπλουτίσουμε τη γεύση τους θα το συνοδεύσουμε με ένα γευστικότατο γιαούρτι με δυόσμο.
Θα χρειαστούμε:
Τέσσερα με πέντε κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
Λάδι για να λαδώσουμε τα κολοκυθάκια
Θαλασσινό αλάτι,κατά βούληση
Πιπέρι άσπρο και μαύρο,κατά βούληση
Σκόρδο,λιωμένο,κατά βούληση
Μυρωδικά,ότι μας αρέσει-ξερό δενδρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη,θυμάρι,μαϊντανό
read more:https://botanologia.gr/psita-kolokythakia-me-liomeno-skordo-kai-myrodika-kai-i-diatrofiki-toys-axia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου