Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

όταν με ρώτησαν είπα πως το σπιτικό μου βούτυρο βοτάνων μοσχομυρίζει, είναι αχνό, με νότες αναζωογονητικές...

Πώς κατάφερες να δημιουργήσεις αυτή την έντονη γεύση ενώ δεν χρησιμοποίησες σχεδόν καθόλου καρυκεύματα; 
μοσχομυρίζει, είναι αχνό, με νότες αναζωογονητικές, άρωμα!
μα ναι, ναι είναι το άρωμα των βοτάνων!!!
-. ακριβώς! 
πρόσθεσα ένα κομμάτι από αυτό στο σημερινό μου πιάτο!"
βούτυρο βοτάνων!
ψιλοκομμένα τα βότανά μου και τα μπαχαρικά μου, τα ανέμειξα με μαλακό βούτυρο και...
...στη συνέχεια τα τύλιξα και τα έβαλα στο ψυγείο για μια μέρα για να μπορέσουν να ενωθούν οι γεύσεις....
έβαλα δύο με τρία κομμάτια από το σπιτικό μου βούτυρο βοτάνων διάσπαρτα στη γάστρα μου, λίγο πριν τη βάλω στο φούρνο...
το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά έκανε το βούτυρο να λιώσει αργά,
επιτρέποντας στον πλούτο του να εισχωρήσει σε κάθε γωνιά και σχισμή ολόκληρου του φαγητού μου!
τόσο η γεύση του, όσο και το άρωμά του έχουν τη δύναμη μιας εκρηκτικής γέμισης! 
και σας προσφέρω ένα άψογα καταιγιστικό πιάτο!
...από τις συνταγές μου:thalia-botanologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου