Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

David Sinclair - η βιολογική ηλικία αντιπροσωπεύει πολύ καλύτερα την κατάσταση της υγείας μας από ό,τι τα κεράκια γενεθλίων!

Απόσπασμα συνέντευξης με τον βιολόγο από το HARVARD David Sinclair*.
"Φοβάμαι ότι δεν είναι θέμα επιλογής:
Η μία μελέτη μετά την άλλη, δείχνουν ότι ο περιορισμός των θερμίδων οδηγεί πραγματικά σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 
Δεν φαίνεται να έχει σημασία αν νηστεύετε για αρκετές ημέρες την εβδομάδα, ή για μία εβδομάδα κάθε λίγους μήνες, ή τρώτε μόνο μέχρι να είστε "80% χορτάτοι" όπως οι Ιάπωνες ή αν κολλήσετε σχολαστικά στις 1200 θερμίδες την ημέρα ή απλά "αν ξεχάσετε" να φάτε ένα από τα τρία γεύματά σας, όπως κάνει ο Sinclair. -
Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής ενός διεθνούς αναγνωρισιμότητας επιστήμονα, τον βοηθά να το κάνει αυτό, γενικά παραλείπει το πρωινό.
Όπως και αν το καταφέρετε, ο περιορισμός των θερμίδων σηκώνει ένα “διακόπτη νηστείας” που μετατρέπει τα κύτταρα σας σε μικρά φρούρια, προστατεύοντας τα από κάθε είδους βλάβη του DNA. 
Τόσο πολύ μάλιστα, ώστε οι ασθενείς με χημειοθεραπεία να δέχονται συμβουλές να κάνουν νηστεία όσο περισσότερο μπορούν και να πίνουν μόνο νερό εάν είναι δυνατόν. 
Εάν σταματήσουν την πρόσληψή τροφής, τα υγιή τους κύτταρα είναι αρκετά ισχυρά για να αντισταθούν στη χημειοθεραπεία, η οποία περνά από δίπλα τους και χτυπά τα καρκινικά κύτταρα, ωσάν άγγελος του θανάτου."
https://www.facebook.com/notes/382901813083695
*Ο David Sinclair εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει όριο στη διάρκεια ζωής του ανθρώπου και ότι υπάρχει ένα εφεδρικό αντίγραφο των γενετικών και επιγενετικών πληροφοριών μέσα μας.
"Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μας εμποδίζει να ζήσουμε 200 χρόνια" ισχυρίζεται
και επιμένει πως - "η βιολογική ηλικία αντιπροσωπεύει πολύ καλύτερα την κατάσταση της υγείας από ό,τι τα κεράκια γενεθλίων, τα κεριά γενεθλίων δεν σας λένε πόσο καλά ζείτε και σίγουρα δεν σας λένε πόσα χρόνια σας απομένουν".
Πιστεύει ότι μια μέρα θα είμαστε σε θέση να γυρίσουμε τον εαυτό μας 20 χρόνια πίσω. 
"Δεν βλέπω κανέναν λόγο για τον οποίο αυτό δεν θα είναι εφικτό, το θέμα είναι πότε".
 δώδεκα χαρακτηριστικά της γήρανσης - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36599349/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου