Κυριακή 2 Μαρτίου 2025

ένα τυρόψωμο για όλες τις ώρες

Μια χορταστική και απολαυστική τυρόπιτα ή τυρόψωμο, πανεύκολο και γρήγορο στην εκτέλεση!
Το κάνω συχνά για να έχουμε κάτι για όποιον πεινάσει στο ενδιάμεσο των γευμάτων
Θα χρειαστώ
-. 3 φλιτζάνια αλεύρι η όσο μου πάρει για να έχω έναν παχύρευστο χυλό
-. 4 αυγά
-. 1lit γάλα
-. 1/2 κιλό τυρί φέτα
-. αλάτι, λίγο, ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα
-. πιπέρι, όσο μου αρέσει
-. 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι
-. λίγο μοσχοκάρυδο
-. λάδι για να λαδώσω το ταψί μου
και
-. χτυπάω με σύρμα τα αυγά με το γάλα και
-. προσθέτω όλα μου τα μπαχάρια και το αλάτι
-. συνεχίζω να χτυπάω και προσθέτω λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχω έναν παχύρευστο χυλό
και
-. σπάω το τυρί με τα ακροδάχτυλά μου και
-. το ρίχνω στο μείγμα μου
-. ανακατεύω με ένα κουτάλι πολύ καλά
και
-. προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 °C
-. λαδώνω το ταψί - 38άρι - και
-. ρίχνω το μείγμα μου
-. το ραντίζω με ελαιόλαδο και
-. το τοποθετώ στον φούρνο 
-. ψήνω για 50' με 60' στους 180°C ή ανάλογα με τον φούρνο μέχρι να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα
      λεπτομέρειες:
-. το τυρόψωμό μου πρέπει να είναι τραγανό, για αυτό το σιγοψήνω και ανεβάζω τη θερμοκρασία 5 με 10' πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος!
-. το μείγμα μου το βάζω σε μεγαλύτερο ταψί από ότι συνήθως, για αυτό και το 38άρι για αυτή την ποσότητα των υλικών μου!
από τις συνταγές μου ntina/thalia, botanologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου