Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα

Αμυγδαλόγαλα,ένα φίνο ρόφημα
Πόσα γάλατα ξέρουμε;
Πολλά θα μου πείτε.
Το αμυγδαλόγαλα το γνωρίζουμε;
Αν όχι ας δούμε τι είναι και πως μπορούμε να το ετοιμάσουμε.
Και βέβαια πολύ καλά καταλάβαμε πως πρώτη ύλη για το αμυγδαλόγαλα είναι τα αμύγδαλα,τα αμύγδαλα με τις πολυάριθμες βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού μας.
Και στη χώρα μας έχουμε πολλές αμυγδαλιές  και τυχεροί όσοι έχουν μια δική τους αμυγδαλιά και που μπορούν πολύ εύκολα να ετοιμάσουν το δικό τους γάλα,από τα δικά τους αμύγδαλα,εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να τα προμηθευτούμε από τα καταστήματα.
Και ας δούμε τι ακριβώς είναι το γάλα αμυγδάλου και πως μπορούμε να το παρασκευάσουμε.
Το αμυγδαλόγαλα δεν είναι κάτι καινούργιο....

17 σχόλια:

  1. απίστευτη σύμπτωση..
    χθες πήγαμε με τη φίλη μου στο εξοχικό της και "τινάξαμε" και τις δύο της αμυγδαλιές...
    Οπως καταλαβαίνεις,έχω τσουβαλάκι με αμυγδαλάκια φυσικά,χωρίς κανένα φόβο ραντίσματος...
    να είσαι καλά,σ'ευχαριστώ πολύ..-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ!!!Βιβή μου ζηλεύω...κάντε αμυγδαλόγαλα...στο ψυγείο κρατάει τέσσερις μέρες το πολύ...με την προσθήκη βανίλιας και μελιού ή αγαύης ή στέβιας είναι φίνο ρόφημα(αν σου αρέσει και ο κρόκος δένει θαυμάσια)....και άψογο ακόμα και για το πρόσωπό μας...καθαρισμός...θρέψη...λάμψη...ρυτίδες...
    πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θησαυρός είσαι...θησαυρός..
    πάω τώρα να σπάσω αμύγδαλα..επί τόπου..!!!-:))
    ( και καρύδια έχω...φρέσκα και αράντιστα..καμιά ιδέα..???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βιβή μου καλησπέρα!!!!τα καρύδια -μπορεί να το ξέρεις-για να μην χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά τα σπάζουμε την ώρα που τα τρώμε....γίνονται και αυτά γάλα όπως τα αμύγδαλα με την διαφορά ότι τα σπάζουμε εκείνη την στιγμή και τα αφήνουμε να μουλιάσουν στο νερό όλη νύχτα...μετά αφού τα ξεπλένουμε τα περνάμε στο μπλέντερ προσθέτοντας πάντα νερό εμφιαλωμένο τόσο όσο κρεμμώδες θέλουμε το γάλα μας...μπορούμε να προσθέσουμε μέλι,σιρόπι σφένδαμου,αγαύη,στέβια,κανέλα,κάρδαμο,βανίλια...ανάλογα τι προτιμάμε το προσθέτουμε στο μπλέντερ...ποτέ δεν πετάμε την ψίχα που μας μένει όταν σουρώνουμε...μπορούμε να κάνουμε κέικ ή διάφορα άλλα γλυκά....μπορούμε να κάνουμε αλεύρι(βάζουμε την ψίχα στο φούρνο περίπου στους 200βαθμούς να στεγνώσει τελείως και μετά στο μπλέντερ την κάνουμε αλεύρι)ακόμα και κρέμες για το πρόσωπό μας μπορούμε να κάνουμε...αυτά τα λίγα Βιβή μου ελπίζω να σου είναι χρήσιμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοπέλα μου,είμαι υποχρεωμένη για τον κόπο σου να απαντήσεις και σε ευχαριστώ πολύ...
    τους ξηρούς καρπούς,πάντα τους σπάζω την ώρα που θέλω να τους χρησιμοποιήσω και εσύ μου το επιβεβαίωσες...
    για τα γάλατα δεν το ήξερα,τώρα το έμαθα κι αυτό
    ( ήδη τα αμύγδαλα φουσκώνουν σε νερό - οχι εμφιαλωμένο,δεν μπορώ με τίποτα να το πιώ,έχω βάλει ένα από τα πιό καλά φίλτρα και χαλάλι το έξοδο,καμία σχέση το νερό - κατά τις 10 λήγει το 8ωρο και θα το χτυπήσω να δοκιμάσω...
    χίλια ευχαριστώ και πάλι..-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βιβή μου (μόλις γύρισα από ένα ταξίδι αστραπή)πες πως πήγε το γαλατάκι μας;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θάλεια καλή μου,το γαλάτάκι ήταν απίστευτο...
    Ενα ποτήρι έφτιαξα για δοκιμή και πήγε αύτανδρο...
    Με τη δε ψίχα που έμεινε από το σούρωμα,έφτιαξα μιά απίστευτη τάρτα αμυγδάλου που βρήκα στο μπλογκ της Ζαμπίας...
    Τώρα θα ξαναφτιάξω γάλα και τη ψίχα θα τη χρησιμοποιήσω γιά πίλινγκ στο πρόσωπο...
    να είσαι καλά,πολλά πολλά ευχαριστώ...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαίρομαι-χαίρομαι Βιβίκα μου...την καλησπέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ για την συνταγή! Το πίνει και η κορούλα μου που είναι 11μηνων και που το μόνο γάλα που ειχε γευτεί πριν από αυτό, ήταν το δικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλησπέρα anna!!!
    χαίρομαι που πολλές από εμάς τις γυναίκες έχουν την διορατικότητα να επιλέγουν τα καταλληλότερα τρόφιμα και τον χρόνο -στις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε- να ψάχνουν για το καλύτερο
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ καλή μου σε σένα στην κορούλα σου και σε όλη σου την οικογένεια
    το 2012 να είναι γεμάτο υγεία και ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
    ΤΟΝ ΦΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΤΟΝ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ Η ΟΧΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλησπερα. θα ηθελα την βοηθεια σας. σημερα εφτιαξα γαλα απο καρυδια. μια χαρα. μια γνωστη ομως ειπε στον συζηγο μου οτι δεν ειναι για καθημερινη καταναλωση γιατι οι ξηροι καρποι ειναι πλουσιοι σε ω-6. κ αν καταναλωσουμε μεγαλη ποσοστητα ω-6 παθαινουμε διαφορα μεχρι κ καρκινο. Ισχυει? ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ω-6 λιπαρά,όπως π.χ το λινολεϊκό οξύ,είναι και αυτά απαραίτητα για την ανθρώπινη υγεία επειδή εμπλέκονται στη λειτουργικότητα και τη σταθερότητα των κυτταρικών μεμβρανών,
      αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αλόγιστη χρήση των ω-6 λιπαρών τα οποία βρίσκονται σε πληθώρα συσκευασμένων προϊόντων κάτι που ανατρέπει την (ω-6):(ω-3)
      μελετήστε το παρακάτω άρθρο που σας στέλνω
      http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_omegaFA.htm
      και κάτι τελευταίο-τα επικίνδυνα είναι τα λεγόμενα τρανς λιπαρά...
      συγνώμη που γράφω πολύ βιαστικά αλλά έχω πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      thalia

      Διαγραφή
    2. ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο ,για όποιον γνωρίζει αγγλικά ,για τα (ω-3)και(ω-6)λιπαρά της Dr.Artemis Simopoulos http://ajcn.nutrition.org/content/70/3/560s.full
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      thalia

      Διαγραφή