Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Χαλβάς, είτε σιμιγδαλένιος, είτε καλαμποκένιος, είναι ακαταμάχητος

Καλαμποκένιος χαλβάς με σιρόπι πορτοκαλιού και καρύδια
Μιά εκδοχή του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά , που ο χυμός πορτοκαλιού του δίνει μια τελείως διαφορετική νότα , εξίσου ενδιαφέρουσα , το δε υπέροχο καλαμποκάλευρο , το χωρίς γλουτένη , μας δίνει ένα ελαφρύ υπέροχο γλύκισμα που μπορούν να το χαρούν και τα άτομα που έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη.
Υλικά για 15 μερίδες
2/3 του φλυτζανιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι πολέντα καλαμποκιού
1/2 φλιτζάνι  αμύγδαλα, ασπρισμένα και κομμένα στα 4
1/3 φλιτζανιού καρύδι
Για το σιρόπι: 
1 φλιτζάνι νερό
4 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια ζάχαρη μαύρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλιά της σούπας γαρίφαλλα
1 μεγάλο κομμάτι φλούδα από λεμόνι
Κανέλα σκόνη και χοντροκομμένα καρύδια για το σερβίρισμα
read more:https://botanologia.gr/chalvas-eite-simigdalenios-eite-kalampokenios-einai-akatamachitos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου