Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Φρουτοσαλάτες με γιαούρτη, μέλι και τζίντζερ για τις μεγάλες ζέστες

Φρουτοσαλάτες
Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι, μέλι, τζίντζερ και λικέρ περγαμόντο
Οι ζέστες εντάθηκαν και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ειδικά διατροφικά.
Ένα θρεπτικό,
δροσιστικό και νόστιμο πιάτο ειδικά για τις μεγάλες ζέστες είναι οι φρουτοσαλάτες.
Μπορούμε να τις ετοιμάσουμε σε χρόνο ρεκόρ με ότι φρούτα έχουμε στο ψυγείο μας και με διάφορα μπαχάρια που έχουμε στα ντουλάπια μας.
Και πάμε:
Θα χρειαστούμε:
– διάφορα φρούτα εποχής πολύ καλά πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες ή φέτες ή δυνατόν με τη φλούδα τους, όπως π.χ τα βερίκοκα
– τέσσερις κουταλιές της σούπας παραδοσιακή στραγγιστή γιαούρτη* ή ότι γιαούρτη έχουμε
– μια κουταλιά της σούπας μέλι
– μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντερ
– δύο κουταλιές της σούπας βάμμα θυμάρι ή φασκόμηλο ή λικέρ περγαμόντο**
Και...

Ένα ντελικάτο σοκολατένιο ρόφημα για ιδιαίτερες στιγμές

Ένα λαχταριστό ρόφημα σοκολάτας είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, να ευφρανθούμε, να χαλαρώσουμε και να αποζημιωθούμε ύστερα από μια κουραστική μέρα, ή να απολαύσουμε τα μέγιστα από κάποιες ιδιαίτερες στιγμές μας.
Και επειδή η σοκολάτα είναι ο “πρωταγωνιστής” αυτής μας της επιλογή δεν είναι καθόλου ήσσονος σημασίας η επιλογή της.
Προτιμάω συνήθως, την απλή τυπική σοκολάτα, αυτή με 70% περιεκτικότητα σε κακάο
Την μαύρη σοκολάτα μου “παντρεύω” με μια πολύ καλής ποιότητας σοκολάτα με γάλα ρυζιού.
Τις δυο σοκολάτες μου τις αφήνω να “λιώσουν” σε λίγο ζεστό φυτικό γάλα και…σε λίγο η συνέχεια…