Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

λίγα λόγια από μένα για όλους εσάς

στο blog μου αυτό θα καταγράφω τα
"μυστήρια", τη γνώση και τα έθιμα που σχετίζονται με τις "μαγικές" ιδιότητες των βοτάνων και τα οποία εμπλούτισαν την λαϊκή σοφία, γνώση και παράδοση στην πάροδο των αιώνων...
σα συγγραφέας, εκδότρια και ιδιοκτήτρια των πνευματικών δικαιωμάτων αυτού του blog δεν αποσκοπώ στο να υποκαταστήσω την επαγγελματική συμβουλή ενός ειδικού σε θέματα υγείας, οι δε συνταγές δεν συνιστούν ιατρικές συμβουλές...
οι πληροφορίες είναι αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς...
η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής
και
δεν υποκαθιστά τις συμβουλές του παθολόγου σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης...
ο αναγνώστης πρέπει πάντα να αναζητάει τη συμβουλή του γιατρού του ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης...
ο κόσμος των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων είναι ένας κόσμος "μαγικός", ένας κόσμος προς εξερεύνηση και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και ότι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες, επισημαίνω ότι η χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων, πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό και ποτέ μα ποτέ χωρίς τις απαιτούμενες γνώσεις.
Καλή σας εξερεύνηση!
Κείμενα,επιμέλεια- thalia:botanologia.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. ο κόσμος των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων είναι ένας κόσμος "μαγικός".
    κόσμος μαγικός
    άνθρωπος μάγος
    μ-ά-γο-ς=γ-ά-μ-ος (σημαίνει ένωση)
    μαγικός=γαμικός (ενωτικός-δημιουργικός)
    γιαυτό και ο γάμος του ανθρώπου[με άνθρωπο-την φύση-τον θεό] είναι όλη η διαδικασία της αναζήτησης και έρευνας και γνώσης-βίωσης της αλήθειας,δηλαδή της αλ-χημείας και της φυσιολατρείας και της μαγείας(μαγεία:η τέχνη να αναγνωρίζεις το ωραίο και το καλό αλλά και να μεταμορφώνεις καθε ασχήμια-δυσαρμονία-κακότητα σε ωραιότητα-αρμονικότητα-συμμετρία].
    χαίρειν
    de

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα φίλε μου....
    να είσαι πάντα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή