![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiY1auDLxTHgANd9mgW8BKAk6yVfx6S2KyBgCA-qsiycEMk19CzD8LrYqqxmqS-p7dWtTzhxLRsAIKlGqgRnzHdnw8bMF5uAsbbF-Mr_9OQQgNTaCWhQ4IZF2UjJHOAvfHJuXtkMh6SBno/s320/%25CE%25BB%25CE%25AC%25CE%25B4%25CE%25B9+%25CE%25B4%25CE%25B5%25CE%25BD%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25AF%25CE%25B2%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2585+1.jpg)
Το λάδι του δεντρολίβανου είναι ένα λάδι έντονο, πολύ συμπυκνωμένο και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αιθέριο έλαιο
Ας το ετοιμάσουμε – οι ποσότητες είναι πρότυπες, μπορούμε, τηρουμένων των αναλογιών, να φτιάξουμε την ποσότητα που επιθυμούμε
Θα χρειαστώ:
1) ένα φλυτζάνι του τζαγιού φύλλα δεντρολίβανου
![](https://botanologia.gr/wp-content/uploads/2019/01/%CE%B4%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%BF-1-150x150.jpg)
2) δύο φλυτζάνια του τζαγιού ελαιόλαδο αρίστης ποιότητας
-. βγάζω τα φύλλα του δεντρολίβανου από τα κλωνάρια του και με προσοχή τα ψιλοκόβω με το ψαλίδι της κουζίνας μου και…
-. τα ρίχνω σε ένα γυάλινο βάζο,
-. προσθέτω το λάδι μου και
-. με ένα ξύλινο πιρούνι που έχω για αυτή τη χρήση, ανακατεύω το μείγμα μου ώστε τα φύλλα του δεντρολίβανου να εμποτιστούν πολύ καλά στο λάδι...