Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

όταν με ρώτησαν τι είναι η αυτοθεραπεία θυμήθηκα αυτό που μας έχει πει ο dr.Bruce Lipton...

dr.Bruce Lipton:
Η αυτοθεραπεία είναι εσωτερική/ενδογενής διαδικασία...
Το ήξερες;
Το σώμα μας διαθέτει μια εκπληκτική ικανότητα να αναγεννάται,
να αναρρώνει,
να ανακάμπτει
και να βρίσκει ισορροπία.
Είναι η απόδειξη της έμφυτης σοφίας που είναι συνυφασμένη στα ίδια μας τα κύτταρα.
Όταν φροντίζουμε το μυαλό,
το σώμα και το πνεύμα μας, αξιοποιούμε την πηγή ζωντάνιας,
ζωτικότητας
και ζωηράδας που υπάρχει στα βάθη του είναι μας!
Να θυμόμαστε ότι όλες οι ικανότητές μας βασίζονται στην επίγνωση μας.
Όταν είμαστε νέοι, όταν αρρωσταίναμε μας έλεγαν ότι πρέπει να πάμε στο γιατρό για θεραπεία και αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα κάνει το υποσυνείδητο να κλείσει κάθε μηχανισμό αυτοθεραπείας μέχρι κάποιος να επισκεφθεί τον γιατρό - πολλοί άνθρωποι γίνονται καλά στο δρόμο τους προς τον γιατρό!
Οι επίκτητοι φόβοι και πεποιθήσεις μας για την ευθραυστότητα και την ευπάθεια μας "προγραμματίζουν" τη βιολογία μας για να εκφράσουμε συμπεριφορά τέτοια που συνάδει με αυτούς τους περιορισμούς.
Αυτό δίνει έμφαση στη σημασία του να έχουμε επίγνωση του "εαυτού" και του επαναπρογραμματισμού του υποσυνείδητου "σκληρού μας δίσκου"
...αυτά τα θαυμάσια μας λέει ο dr.Bruce Lipton και  "Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω και νουν νοείτω".
                μετάφραση και επιμέλεια κειμένου:ntina/thalia
botanologia.gr