Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο μεγάλος εγκέφαλος συνδέεται με καλύτερη μνήμη,λογική και αντιδράσεις

Ένας μεγάλος εγκέφαλος οξύνει τις γνωστικές μας λειτουργίες;
Το ερώτημα έχει τεθεί για περισσότερα από 200 χρόνια, και τώρα οι επιστήμονες μετά τα αποτελέσματα μελέτης σε δείγμα 13.600 Βρετανών, 70% μεγαλύτερο από όλες τις προηγούμενες μελέτες επισημαίνουν πως –τα άτομα με μεγαλύτερους εγκεφάλους έχουν καλύτερη μνήμη, λογική και αντιδράσεις.
           Η σπουδαία αυτή ανακάλυψη προκύπτει από 200 χρόνια έρευνας, που προσπάθησε να βρει μια σύνδεση μεταξύ του μεγέθους του εγκεφάλου και της γνωστικής απόδοσης.
Οι εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας με σαρωτές MRI αποκάλυψαν αυτήν τη σύνδεση όσο οι επιστήμονες μελετούσαν 13.600 ανθρώπους, στη μεγαλύτερη έρευνα που έχει διεξαχθεί ποτέ.
Ερευνητές από τις Η.Π.Α. και τις Κάτω Χώρες συνέκριναν το μέγεθος του εγκεφάλου με τη γνωστική απόδοση και τις εκπαιδευτικές επιτυχίες.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Psychological Science, είναι το πιο ολοκληρωμένο παράδειγμα αυτού του τύπου έρευνας και είναι το μεγαλύτερο του είδους του.
Ο επικεφαλής της μελέτης, Καθηγητής Gideon Nave, από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania δήλωσε ότι ‘ένας άνθρωπος με μεγαλύτερο εγκέφαλο τείνει να έχει...

read more:https://botanologia.gr/o-megalos-egkefalos-syndeetai-me-kalyteri-mnimi-logiki-kai-antidraseis/

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ-ΥΓΕΙΑ- ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΠΑΝΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα καλέ μου SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ...
    ευχαριστώ πολύ...
    να είσαι πάντα καλά και με το χαμόγελο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή