Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

τι μας δίδαξαν οι σοφοί στο πέρασμα του χρόνου και που τα αγνοήσαμε - dr. Edward E. Shook

"Μία από τι πολλές και πολύτιμες διαδικασίες που συμβαίνει στον οργανισμό των βοτάνων είναι η δυνατότητα που έχουν  να προσλαμβάνουν ανόργανες ουσίες μέσω των ριζών τους από το έδαφος και να τις αφομοιώνουν και να τις μετασχηματίζουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τροφή, καθώς και ως φάρμακο από τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς αυτό δεν έχει την ικανότητα να συνθέτει και να αφομοιώνει άμεσα ανόργανες ουσίες και πρέπει απαραίτητα να τις λαμβάνει από την τροφή του!
Δεν υπάρχει τίποτα μυστηριώδες στα ιαματικά βότανα, απλά είναι τα δώρα του "θείου" στον άνθρωπο και ας υπάρχει πάντα στο μυαλό μας πως 
όλα τα εργαστήρια του κόσμου δεν θα μπορέσουν ποτέ να υποκαταστήσουν την εξαιρετικά λεπτή διαδικασία που λαμβάνει χώρα στο ζωντανό κύτταρο - δεν θα μιμηθούν ποτέ με επιτυχία τις θαυμάσιες μεθόδους που χρησιμοποίησε η Φύση για να επιτελέσει το έργο της στα βότανα, καθώς και στο ανθρώπινο σώμα"
     Ο dr. Edward E. Shook μας άφησε παρακαταθήκη τα βιβλία του, τα οποία περιέχουν  τις πολύτιμες γνώσεις του και τα δεδομένα του όλα, τα οποία απέκτησε μετά από χρόνια επίπονης εργασίας.
Εκεί μας εξηγεί πως τα βότανα είναι καταλληλότερα για τη θεραπεία των ασθενειών από ό,τι οι χημικές και άλλες ουσίες που προορίζονται για το ανθρώπινο σώμα, διότι τα βότανα είναι αυτούσια προϊόντα της φύσης, 
περιέχουν πάμπολλες ουσίες, οι οποίες είναι σοφά κατανεμημένες εντός τους και οι οποίες είναι απαραίτητες στον δικό μας οργανισμό, τον ανθρώπινο, για τη δημιουργία και τη διατήρηση των κυττάρων όλων των οργάνων μας και βοηθούν τα μέγιστα στην εκτέλεση των ζωτικών μας λειτουργιών. 
Όλες οι ουσίες που περιέχουν τα βότανα βρίσκονται στην ίδια μορφή και κατάσταση που υπάρχουν στο ανθρώπινο σύστημα, επιτρέποντας την άμεση αφομοίωσή τους, από τη στιγμή που θα τα χρησιμοποιήσουμε,  και αφού υποστούν ορισμένες αλλαγές στο πεπτικό σύστημα, θα χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό μας κατάλληλα!
επιμέλεια κειμένου: ntina/thalia