Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025

Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Ο Πατέρας της Ιατρικής!
Ο πιο διαδεδομένος του χαρακτηρισμός.
Ο Ιπποκράτης απελευθέρωσε την ιατρική από τον μύθο και τη μαγεία, την απομάκρυνε από τη θεοκρατική εξήγηση των ασθενειών και την έθεσε σε ορθολογική, επιστημονική βάση.
-. Ο Ορθολογιστής και Ανθρωπιστής
Έθεσε στο επίκεντρο της ιατρικής τον άνθρωπο και αντιμετώπισε τον ασθενή όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά και κοινωνικά.
Εισήγαγε έννοιες όπως η πρόληψη,
η παρατήρηση,
η προσωπικότητα του ασθενούς.
-. Ο Πρωτοπόρος της επιστημονικής μεθόδου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου