Στο προηγούμενο άρθρο μου για το ιώδιο μιλήσαμε για το το κρίταμο ή κρίθμον το παράλιον – Crithmum maritimum, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σέλινο,
τον μαϊντανό,
το μάραθο,
τον άνηθο και μου ζητήσατε να σας πω πως κάνουμε εναλλακτικό αλάτι από το αυτό.
Το κρίταμο είναι πολυετές παχύφυτο και θα το βρούμε στις περισσότερες παραθαλάσσιες και αμουδερές περιοχές της χώρας μας, και όχι μόνο, να χρησιμοποιείται αφειδώς στη μαγειρική, ειδικά στις περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας.
Στις περισσότερες χώρες το κρίταμο είναι γνωστό ως θαλάσσιος μάραθος.
Και ήταν μέσα σε μια σχισμή του κρίταμου που κατάφερε ο Προμηθέας να κρύψει τη φωτιά και να τη δώσει πάλι πίσω στην ανθρωπότητα.
Με το κρίταμο λοιπόν μπορούμε να φτιάξουμε εναλλακτικό αλάτι, το οποίο έχει και υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο και έχει κρατήσει την αλμύρα του βοτάνου...
read more:https://botanologia.gr/pos-kano-alati-apo-kritamo/
read more:https://botanologia.gr/pos-kano-alati-apo-kritamo/