Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020

Τα δέκα βήματα της ομελέτας μου, με κουρκούμι και άνθη ραδικιού

Τα δέκα βήματα της ομελέτας μου με άνθη ραδικιού και κουρκούμι που μπορούν να γίνουν ένα:Ετοιμάζω ομελέτα για χάρη μας
Από τις συνταγές μου– Ομελέτα με άνθη ραδικιού και κουρκούμι
Μία πολύ εύκολη, εύγευστη και ιδιαίτερη συνταγή που αυτοί που την πρωτοδοκιμάζουν ξαφνιάζονται ευχάριστα από την ντελικάτη γεύση των λουλουδιών,
οι υπόλοιποι ενθουσιάζονται που θα την ξαναγευτούν.
Είναι μια ιδιαίτερη ομελέτα, η οποία χρειάζεται την προηγούμενη ημέρα της παρασκευής της, να έχω συλλέξει τα πανέμορφα κίτρινα λουλούδια του ραδικιού.
Όταν λοιπόν κάνω τις εξερευνήσεις μου σε κάποιο μέρος εκτός πόλης, πάντα το μάτι μου θα εντοπίσει τα χαρούμενα άνθη του ραδικιού.
Συλλέγω με προσοχή μόνο όσα άνθη χρειάζομαι και από μέρη καθαρά, μέρη που δεν τα επισκέπτονται ζώα και μέρη που δεν είναι ραντισμένα.
Αυτή την εποχή παντού οι αγροί είναι διάσπαρτοι με άνθη αγριοράδικου και καλέντουλας.
Για την ομελέτα μου χρειάζομαι
– μία κούπα ανθούς ραδικιού...

Τα ζαχαρούχα ποτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου σε άνδρες κατά 20%

Σε μελέτη  που δημοσίευσαν τα αποτελέσματά της στο διάσημο περιοδικό American Heart Association Circulation βρήκαν ότι οι άνδρες που έπιναν ένα ζαχαρούχο ποτό με 12-ουγκιές ζάχαρη την ημέρα είχαν 20% υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου συγκριτικά με άνδρες που δεν έπιναν οποιαδήποτε ζαχαρούχο ποτό.
Αυτό δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη καθώς τα γλυκαντικά (και τα χωρίς θερμίδες) ποτά έχουν ελεγχθεί για τη συμβολή τους στην αύξηση του κινδύνου σε δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες όπως
-ο διαβήτης
-η άνοια
-τα εγκεφαλικά επεισόδια
-η νέκρωση του ήπατος (λιπώδες ήπαρ) και
-η παχυσαρκία.
Η περίσσεια γλυκόζης στο αίμα μετατρέπετε εύκολα σε τριγλυκερίδια από το ήπαρ,που αμέσως αποθηκεύονται ως λίπος,συνήθως
γύρω από τη μέση για χρήση σε πιο ισχνούς καιρούς!
Αυτός ο μηχανισμός επιβίωσης λειτουργούσε πολύ καλά για τους προγόνους μας,πριν από αρκετές εκατοντάδες γενιές,αλλά
τώρα που οι περίοδοι αφθονίας είναι σταθεροί οι μηχανισμοί έχουν διαφοροποιηθεί.
Οι άνθρωποι ποτέ δεν ήταν μεταβολικά συνηθισμένοι να καταναλώνουν το μεγάλο ποσό των φτωχών σε θρεπτικά συστατικά θερμίδων που καταναλώνουμε σήμερα και που οδηγεί στον πρόωρο θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.
Το βασικό συμπέρασμα είναι απλό:
read more:https://botanologia.gr/ta-zacharoycha-pota-ayxanoyn-ton-kindyno-kardiakis-nosoy-se-andres-kata-20/