Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Οι δράσεις των βοτάνων: αναλγητικά και αντισπασμωδικά βότανα για μυϊκούς πόνους και κράμπες

Τα καταπραϋντικά βότανα είναι ιδανικά για μυϊκούς πόνους και τις κράμπες.
Μυϊκοί πόνοι,
κράμπες,
καταπόνηση του σώματος και πολλές φορές, ιδιαίτερα μετά από σκληρή σωματική δραστηριότητα και το σώμα μας υποφέρει από μυϊκούς πόνους και πολλές φορές από κράμπες.
Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό και οι πόνοι υποχωρούν με τον καιρό.
Όταν όμως η καταπόνηση του σώματος είναι καθημερινό φαινόμενο πρέπει με κάποιον τρόπο να βοηθήσουμε τους καταπονημένους και πονεμένους μύες μας.
Ο καλύτερος τρόπος είναι τα καταπραϋντικά βότανα.
Οι εντριβές και οι αλοιφές με καταπραϋντικά βότανα,
όπως το θυμάρι και 
το βιμπούρνο* κάνουν ακριβώς αυτό, καταπραΰνουν τους καταπονημένους μύες....