Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

J.S. Bach - Το ονειρικό πασχαλινό ορατόριο του μεγάλου συνθέτη

J.S. Bach και Easter Oratorio, BWV 249
Το ονειρικό πασχαλινό ορατόριο του μεγάλου συνθέτη.
Μόνο τρία έργα του J.S. Bach φέρουν τον τίτλο «Ορατόριο»: των Χριστουγέννων, της Αναλήψεως και του Πάσχα.
Τα δύο πρώτα έχουν υποδειγματικά θρησκευτικό χαρακτήρα, το Πασχαλινό Ορατόριο, που βασίζεται σε μια προηγούμενη κοσμική καντάτα του συνθέτη, δεν χρησιμοποιεί βιβλικό κείμενο, δεν περιλαμβάνει χορικά ούτε έχει αφηγητή.
Αποτελεί έτσι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγχώνευσης θρησκευτικής και κοσμικής μουσικής, που παρατηρείται σε πολλά από τα έργα του Bach.
Στην πρώτη του μορφή, ως καντάτα, το έργο παρουσιάστηκε την 1η Απριλίου 1725, Κυριακή του Πάσχα, στη Λειψία.
Έκτοτε, το έργο αναθεωρήθηκε δύο φορές: το 1735, όπου πλέον ονομάστηκε «ορατόριο», και το 1740.
J.S. Bach και Easter Oratorio "ανάταση ψυχής"