Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Aλόη η επουλωτική,ιδανική θεραπεία για το έκζεμα

Η αλόη είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων,από όταν Έλληνες και Ρωμαίοι τη χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία των πληγών και των προβλημάτων του δέρματος.
Μεταξύ των προβλημάτων του δέρματος που η αλόη δρα επουλωτικά είναι και το έκζεμα.
Το έκζεμα είναι ένας γενικός όρος για τις διάφορες δερματικές παθήσεις που καταλήγουν να αποχρωματίσουν το δέρμα,
να δημιουργήσουν φλεγμονή και φαγούρα στο συγκεκριμένο σημείο,να δημιουργήσουν ξηρότητα,φουσκάλες ή και κρούστες.
Θεραπείες και πρακτικές υπάρχουν πολλές-όπως το λάδι καρύδας,οι κηραλοιφές αλλά και πολλά βότανα,μεταξύ των οποίων και η ισχυρότατη αλόη.
Ας δούμε γιατί και πως.
Το τζελ της αλόης έχει ενυδατικές,
αντιμικροβιακές,
επουλωτικές,
μαλακτικές,και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και....
read more:https://botanologia.gr/aloi-i-epoylotiki-mia-idaniki-therapeia-gia-to-ekzema/

Λιαστές πεντανόστιμες ντομάτες – ένα κορυφαίο έδεσμα

Οι λιαστές ντομάτες είναι ένας τρόπος να κρατήσουμε το απόλυτο αυτό καλοκαιρινό λαχανικόστο τραπέζι μας και στη διατροφή μας το χειμώνα.
Θα χρειαστούμε κατ’ αναλογία-
– δύο κιλά κόκκινες στρογγυλές ντομάτες
– 200 γρ χοντρό θαλασσινό αλάτι
– ένα μεγάλο ξέβαθο ταψί
– μία σχάρα* ,την οποία θα τοποθετήσουμε πάνω στο ταψί
– τούλι ή μια αυτοσχέδια κρησάρα – σήτα
Ξεκινάμε:
Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες μας και τις κόβουμε στα δυο.
Αφαιρούμε τους σπόρους και τις αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό.
Τοποθετούμε τη σχάρα πάνω στο ταψί και αραδιάζουμε πάνω στη σχάρα τις ντομάτες με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε τις ντομάτες μας με.....
read more:https://botanologia.gr/liastes-pentanostimes-ntomates-kai-skoni-ntomatas/