Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

H κατάθλιψη της μητέρα επηρεάζει το IQ του παιδιού

Η Patricia East, Ph.D. ήταν η κύρια  συγγραφέας της μελέτης,η οποία είναι επιστημονικός επιστήμονας στο Τμήμα Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο.
Η κατάθλιψη της μητέρας δεν βασανίζει μόνο την ίδια αλλά μπορεί να μειώσει και το IQ των παιδιών  της και να επηρεάσει αρνητικά τη γνωστική τους ανάπτυξη μέχρι και την ηλικία των 16 ετών, σύμφωνα με μελέτη.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UC) του Σαν Ντιέγκο στις Η.Π.Α. μελέτησαν περίπου 900 υγιή παιδιά και τις μητέρες τους που ζουν στο Σαντιάγκο της Χιλής ανά πενταετία από την παιδική ηλικία μέχρι την ηλικία των 16 ετών.
Παρατήρησαν πόσες και πως οι μητέρες με αγάπη και ευαισθησία απευθύνονταν στα παιδιά τους σε κάθε ηλικιακή περίοδο, καθώς και πόσες μητέρες παρείχαν υλικό κατάλληλο για την εκάστοτε ηλικία των παιδιών τους.
Τα παιδιά αξιολογήθηκαν σε λεκτικές γνωστικές ικανότητες χρησιμοποιώντας τυποποιημένες δοκιμές IQ κατά τη διάρκεια κάθε αξιολόγησης.
Οι μητέρες δοκιμάστηκαν για συμπτώματα κατάθλιψης.
"Διαπιστώσαμε ότι οι μητέρες που ήταν ιδιαίτερα καταθλιπτικές δεν επένδυαν συναισθηματικά στα παιδιά τους και δεν τους παρείχαν εκπαιδευτικό υλικό ,όπως τα παιχνίδια και τα βιβλία,για να τα στηρίξουν, όπως έκαναν οι μη καταθλιπτικές μητέρες.
 Η συμπεριφορά αυτή των καταθλιπτικών μητέρων είχε...
read more:https://botanologia.gr/h-katathlipsi-tis-mitera-epireazei-to-iq-toy-paidioy/
baby blues-άκεφα,δύσθυμα παιδιά
 Μια ματιά στο παρακάτω βίντεο και βλέπουμε περισσότερα σχετικά με τα σημάδια της κατάθλιψης στις μητέρες.

Κείμενο,επιμέλεια thalia:botanologia.gr