Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Οι αντιδιαβητικές ιδιότητες του αγριοράδικου και των συστατικών του

                    
Είναι γνωστό ότι
όσο πιό απλό,
τόσο πιό υγιεινό!!!
Ο απλός τρόπος ζωής,η σωστή διαχείριση των τροφίμων στη διατροφή μας και η θετική σκέψη είναι τρεις απλές πρακτικές που πολλές φορές μας χαρίζουν ευζωία και μακροβιότητα.
Οι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς άνθρωποι γνωρίζουν από την εμπειρία ότι η πιο αποτελεσματική φιλοσοφία της υγείας είναι , πολύ απλά,  ένας τρόπος ζωής που έχει υιοθετήσει τη σωστή διατροφή και τη θετική σκέψη.          Είναι επίσης γνωστό ότι πάντα υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις για τις περισσότερες ανισοροπίες του οργανισμού μας όπως π.χ το πανταχού παρόν αγριοράδικο το γνωστό μας
ταράξακο ή ραδίκι του βουνού
ή «dandelion» για τους αγγλομαθείς.
Το βοτανικό του όνομα Taraxacum officinale
Αυτό το θαυμάσιο βότανο με το πλήθος των βιταμινών του όπως...
read more:  https://botanologia.gr/oi-antidiavitikes-idiotites-toy-agrioradikoy-kai-ton-systatikon-toy/