Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Αντιμετώπιση της ακμής με αιθέρια έλαια βοτάνων

Γιατί η λεβάντα είναι το πιο σημαντικό αιθέριο έλαιο στην καθημερινότητά μας και γιατί είναι ιδανική για την θεραπεία της ακμής
Λόγω της σημερινής δημοτικότητας των αιθέριων ελαίων και της μεγάλης ποικιλίας αυτών των φυτικών εκχυλισμάτων , μπορεί να γίνει δύσκολο να επιλεγεί ποιο από όλα θα μπορούσε να προσφέρει τα περισσότερα οφέλη στην καθημερινότητά μας.
Με τόσες πολλές εκπληκτικές μυρωδιές και θεραπευτικές ιδιότητες , είναι εύκολο να παρασυρθούμε με τη συλλογή και επιλογή των αιθέριων ελαίων.
Ωστόσο , εάν κρατούσαμε ένα αιθέριο έλαιο για καθημερινή χρήση, θα ήταν χωρίς αμφιβολία η λεβάντα.
Είναι το πιο χρησιμοποιημένο αιθέριο έλαιο στον κόσμο και αν μελετήσουμε τις βασικές της λειτουργίες θα καταλάβουμε αμέσως γιατί η λεβάντα είναι το πιο σημαντικό αιθέριο έλαιο που μπορούμε να έχουμε πάντα στο σπίτι μας.
Η λεβάντα γενικά είναι τόσο σημαντική , διότι δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το να συντηρήσουμε τα τρόφιμά μας ,
να ελέγξουμε το άγχος μας....