Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι -Μπορούν κάποιες τροφές να είναι η αιτία τους;

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι 
Μπορούν κάποιες τροφές να είναι η αιτία των πονοκεφάλων ή των ημικρανιών;
Σίγουρα ναι – και σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Κεφαλαλγίας των ΗΠΑ  «headaches.org» το πρώτο βήμα στη διαχείριση των πονοκεφάλων που προκαλούνται από τα τρόφιμα είναι η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τρώμε τρία γεύματα την ημέρα με ένα ενδιάμεσο  σνακ  ή 6 μικρά γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε μια καλή πηγή πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα μας ή σνακ και πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη από μόνοι μας, ειδικά όταν είμαστε υπερβολικά πεινασμένοι. Αυτές είναι οι πρώτες ενέργειες που θα μας βοηθήσουν να ελέγξουμε ακόμα και να αποτρέψουμε τη λεγόμενη«κεφαλαλγίας της πείνας».
Οι πάσχοντες όμως από κεφαλαλγίες αντιδρούν και ανάλογα με τις ιδιαίτερες ευαισθησίες τους σε κάθε τρόφιμο. 
Οι κεφαλαλγίας που αιτία τους έχουν τα τρόφιμα μπορεί να εμφανιστούν μετά από μισή ώρα αλλά και μετά από πέντε ώρες ή μπορεί και μετά 72 ώρες,που είναι το ανώτερο χρονικό όριο,γεγονός που τις καθιστά συχνά πολύ δύσκολο να εντοπιστούν.
Για το λόγο αυτό, συνιστάται από τους ειδικούς να κρατάμε ένα «ημερολόγιο τροφίμων», με στήλες για το χρόνο, τα τρόφιμα που τρώμε,πότε τα τρώμε και πότε είδαμε τα πρώτα συμπτώματα της κεφαλαλγίας.
Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με μια συντηρητική δίαιτα που δεν θα περιλαμβάνει κανένα ύποπτο για πονοκέφαλο και ημικρανία τρόφιμο.
Μπορούμε να προσθέτουμε ένα «νέο» φαγητό κάθε τρεις ημέρες και να σημειώνουμε στο ημερολόγιο των τροφίμων μας  τυχόν μοτίβα,όπως  αλλαγές στα συμπτώματα κεφαλαλγίας....
read more:https://botanologia.gr/imikranies-kai-ponokefaloi-mporoyn-kapoies-trofes-na-einai-i-aitia-toys/

Άγχος,ένας εχθρός που μπορεί να νικηθεί

Αφιερωμένο το σημερινό μου άρθρο  σε όλους τους φίλους και τις φίλες που μέσα από mails μου μιλούν για το άγχος,το στρες και τη μελαγχολία.
Είναι μια φιλική e-κουβέντα μαζί σας μια και δεν μπορούμε να βρεθούμε όλοι μαζί.
Κάθε μέρα τα μηνύματα που προσλαμβάνουμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από τους άλλους ανθρώπους γύρω μας είναι σε υπερθετικό βαθμό αρνητικά,
απογοητευτικά,άσκημα.
Έμφαση δίνεται μόνον σε ότι άσκημο και αρνητικό,καμία θετική είδηση δεν προβάλλεται και αν προβάλλεται ο χρόνος που της αφιερώνεται είναι ελάχιστος.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πραγματικότητα να διαστρεβλώνεται σιγά-σιγά.
Μέρα με την μέρα όλος αυτός ο αρνητισμός ποτίζει την ζωή μας και
μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το υποσυνείδητό μας και το μυαλό μας αρχίζουν να πιστεύουν σε όλα αυτά
και ολόκληρο το είναι μας πια να μην έχει διαφυγή.
Γινόμαστε κυριολεκτικά και πραγματικά δυστυχείς
και το άγχος και το στρες γίνονται μόνιμοι σύντροφοι μας.
Λοιπόν, μην πέφτουμε σε αυτήν την...