Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Τι είναι η μέθοδος Heimlich που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Ένας Κινέζος γιατρός μπήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εισαγάγει τον ελιγμό Heimlich για να διαδώσει αυτή τη μέθοδο πρώτων βοηθειών για ασφυξία.
https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=2993286217630002
Ο ελιγμός Heimlich είναι μια σωτήρια μέθοδος πρώτων βοηθειών που χρησιμοποιείται σε επείγουσες περιπτώσεις πνιγμού. 
Είναι ασφαλές να το κάνετε μόνο σε άτομα που δεν μπορούν να αναπνεύσουν μόνοι τους
Πρόκειται για ένα χειρισμό που σκέφτηκε ο Henry Heimlich, ένας Αμερικανός θωρακοχειρουργός που, αφού έμαθε πως εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πνιγμό από ξένο σώμα, σκέφτηκε έναν τρόπο για να χρησιμοποιήσει τον αέρα που είναι παγιδευμένος στους πνεύμονες και να απομακρύνει το αντικείμενο που φράζει τον αεραγωγό του θύματος.

Καρότα σε ένα ρόφημα με ισχυρότατα φυτοθρεπτικά συστατικά

Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη C,
βιταμίνη A,
βιταμίνες του συμπλέγματος B και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας, χτίζουν ισχυρό μυϊκό σύστημα, προστατεύουν την υγεία των ματιών, το κυκλοφορικό μας σύστημα, την καρδιά μας...
Καρότα – και ας ρίξουμε μια σύντομη-σύντομη ματιά στις σημαντικές του ιδιότητες.
Τα καρότα με μια ματιά.
Τα καρότα μας προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο
Τα καρότα χτίζουν ισχυρά οστά – το σκελετικό μας σύστημα έχει απόλυτη ανάγκη τα καρότα!
Τα καρότα χτίζουν ισχυρό μυικό σύστημα – άτομα όπως οι αθλητές που έχουν ανάγκη μυϊκής ενδυνάμωσης έχουν στην καθημερινή τους διατροφή αρκετή ποσότητα καρότων , καθώς αυτά προστατεύουν και ισχυροποιούν τον μυϊκό ιστό.
Τα καρότα χτίζουν υγιές νευρικό σύστημα – το νευρικό μας σύστημα έχει απόλυτη ανάγκη τα καρότα!
Τα καρότα περιέχουν ένα φυτοθρεπτικό συστατικό με ισχυρότατη αντικαρκινική δράση , την φαλκαρινόλη* , που έχει τη δύναμη να διεγείρει μηχανισμούς καταπολέμησης του καρκίνου...
και αν σας ενδιαφέρουν και αγαπάτε τα βότανα και τη φύση εγγραφείτε στο κανάλι μου για να εξερευνήσουμε, και από εκεί, μαζί τον μαγικό αυτό κόσμο!
Το κανάλι μου είναι: