Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Εγκαύματα και μικροτραυματισμοί και μια αλοιφή για την αντιμετώπισή τους

Εγκαύματα,μικροτραυματισμούς και γρατζουνιές , ας τα αντιμετωπίσουμε με μια θαυμαστή αλοιφή από τρία υψηλής επούλωσης υλικά
Πολλές φορές κάνοντας διάφορες μικροδουλειές μπορεί να γρατζουνιστούμε ή να μικροτραυματιστούμε χωρίς να το καταλάβουμε.
Οι γρατζουνιές αυτές και οι μικροτραυματισμοί είναι ακίνδυνοι και εξαφανίζονται μετά από μερικές ημέρες, αλλά μερικές φορές μπορεί να μολυνθούν και
γι 'αυτό είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να συντομεύσουμε την επούλωση αλλά και να προστατεύσουμε την πληγείσα περιοχή από μικρόβια.
Η πρώτη μας δουλειά είναι να καθαρίσουμε πολύ-πολύ καλά την περιοχή με οξυζενέ.
Μόλις καθαρίσουμε την προβληματική περιοχή και βεβαιωθούμε ότι είναι στεγνή εφαρμόζουμε αντιβακτηριακά ή αντιμικροβιακά αιθέρια έλαια ή εγχύματα βοτάνων,όπως είναι π,χ το ισχυρότατο έγχυμα θυμαριού.
Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε....
read more:https://botanologia.gr/egkaymata-kai-mikrotraymatismoi-kai-mia-aloifi-gia-tin-antimetopisi-toys/

Βότανα , φρούτα και λαχανικά ιδανικά για την αρθρίτιδα

Βότανα,φρούτα και λαχανικά με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες ιδανικά για την αρθρίτιδα
Όλοι μας – αν και μπορεί να μην γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι – έχουμε ακούσει για την αρθρίτιδα,και πολλά-πολλά άτομα έχουν νιώσει τον οξύ της πόνο.
Αυτή η φλεγμονώδης,άνοση εξελικτική νόσος-όπως είναι γνωστό-προσβάλλει κυρίως τις αρθρώσεις αλλά όχι μόνο.
Οι παράγοντες οι οποίοι εμπλέκονται στην αιτιοπαθογένεια πολλοί,όπως
– περιβαλλοντικοί,
– ορμονικοί,
– γενετικοί,
– κληρονομικοί,
– ανοσολογικοί,
– διατροφικοί αλλά και
– ιοί,
– βακτήρια και
– το ανεξέλεγκτο στρες και άγχος και ίσως , όπως πολλοί επιστήμονες πιστεύουν...
read more:https://botanologia.gr/votana-froyta-kai-lachanika-idanika-gia-tin-arthritida/

Οστεοπόρωση και η προστατευτική επίδραση του χυμού της ντομάτας

Οστεοπόρωση και ντοματοχυμός
Παλαιότερες αλλά και νεώτερες έρευνες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο έχει ωφέλιμες επιδράσεις στα οστά και προστατευτικά αποτελέσματα κατά της οστεοπόρωσης.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά ζήτησαν από εξήντα γυναίκες που είχαν περάσει την εμμηνόπαυση – μεταξύ πενήντα και εξήντα ετών – να διαγράψουν όλα τα προϊόντα ντομάτας από την διατροφή τους για ένα μήνα.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση στο αίμα των Ν-τελοπεπτιδίων τα οποία είναι προϊόντα αποδόμησης  του κολλαγόνου τύπου Ι σε περιοχές που συνδέονται οι διασταυρούμενοι δεσμοί.
Στην συνέχεια και για τέσσερις μήνες οι γυναίκες αυτές έλαβαν μιά ημερήσια δόση χυμού ντομάτας , υπολογισμένη να περιέχει περίπου 35gr λυκοπένιο.
Το λυκοπένιο , ως γνωστόν,είναι μιά ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που το βρίσκουμε στις ντομάτες,
στα παράγωγά της,
στο ροζ γκρέιφρουτ,
στην παπάγια και
Το αποτέλεσμα λοιπόν της έρευνας έδειξε ότι....