Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τι είναι ο μεταβολισμός και πως να τον ενεργοποιήσουμε

Πολλές φορές ακούμε από ανθρώπους,οι οποίοι ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους να μην έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα να λένε ότι "έχω χαμηλό μεταβολισμό",ή κάποιους άλλους "δεν έχω ενέργεια κάτι δεν πάει καλά με τον μεταβολισμό μου"
Ας δούμε λοιπόν τι είναι ο μεταβολισμός,τι είναι ο βασικός μεταβολικός ρυθμός και πως θα τον ενεργοποιήσουμε.
Ο μεταβολισμός είναι το σύνολο των βιοχημικών αντιδράσεων που πραγματοποιούνται στα κύτταρα των ζωντανών οργανισμών.
Συνεπώς ο μεταβολισμός περιλαμβάνει όλες εκείνες τις βιοχημικές διαδικασίες, που εμπλέκονται στην παραγωγή και στην απελευθέρωση της ενέργειας.
Ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός (BMR Basal Metabolic Rate) καθώς και ο Ενεργός Μεταβολικός Ρυθμός (AMR Active Metabolic Rate) μας δείχνουν πόσες θερμίδες καταναλώνει το σώμα μας μέσα σε μια μέρα.
Η διαφορά του Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού με τον Ενεργό Μεταβολικό Ρυθμό είναι ότι ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός υπολογίζει την ενέργεια που χρειαζόμαστε όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση ηρεμίας, δηλαδή τις θερμίδες που χρειάζεται το σώμα μας για να συντηρήσει της φυσιολογικές λειτουργίες του, ενώ ο Ενεργός Μεταβολικός Ρυθμός υπολογίζει την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας την ώρα που εκτελεί κάποια φυσική δραστηριότητα.
Ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός αποτελεί το 75%,κατά μέσο όρο, των θερμίδων που καταναλώνουμε κάθε μέρα.
read more:https://botanologia.gr/metavolismos-votana-poy-othoyn-to-metavolismo-mas/