Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

συντονισμένα στη μουσική των σφαιρών

Radu Cap

 λέγεται πως ο θεός Κρίσνα
η όγδοη και βασική αβατάρ και ενσάρκωση του Βισνού
μέλος
μαζί με το Σίβα και τον Βράχμα
της Ινδικής θεϊκής τριάδας
χρησιμοποιούσε τη μουσική για να κάνει πιο γρήγορη την ανάπτυξη της όμορφης χλόης στο Κουντζαβάν του Βρινταβάν
μιας πόλης που ήταν ονομαστή από παλιά για τους άγιους-μουσικούς της
πολύ αργότερα ο Μιάν Ταν Σέν
ένας από τους σοφούς της αυλής του διάσημου Μογγόλου αυτοκράτορα
του Άκμπαρ
λέγεται πως έκανε θαύματα με το τραγούδι του
έφερνε βροχή
άναβε τις λυχνίες του λαδιού ή 
αναζωογονούσε τα φυτά και τα έκανε να ανθίζουν
ψάλλοντας απλώς ευλαβικά τραγούδια ή ragas
η θελκτική αυτή ιδέα επιβεβαιώνεται στα κείμενα Tamil
όπου αναφέρεται πως τα μάτια ή τα μπουμπούκια του ζαχαροκάλαμου
μεγαλώνουν γοργά
αντιδρώντας στο μελίρρυτο βόμβο των διάστικτων σκαθαριών και στην άφθονη ροή του ζαχαρένιου νέκταρ των χρυσαφένιων ανθών της cassia fistula
όταν ακούνε σερενάτες με απαλή μελωδία
.......................................
http://en.wikipedia.org/wiki/Raga
thalia

Μαγειρεύω με βότανα,ένας συνοπτικός γευστικός οδηγός #2

Μαγειρεύω με βότανα – Το μαγείρεμα με βότανα είναι η πεμπτουσία της μαγειρικής.
Καθιστά το πιάτο μας πλήρες.
Μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολο στην αρχή αλλά,
όχι δεν είναι.
Αν και υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές για να επιλέξουμε και να ξεκινήσουμε,ο ενθουσιασμός που νιώθουμε, όταν
έρχεται η μοναδική γεύση του φαγητού που εμείς με δική μας 
πρωτοβουλία ,φαντασία και γνώση παρασκευάσαμε,επιλέγοντας τα υλικά παρασκευής του ,είναι μεγάλος και μπορεί να είναι η αρχή μια γευστικής πανδαισίας,ολωσδιόλου δικής μας επινόησης  με αποτέλεσμα ιδανικά πιάτα.
Και εδώ δυό τρεις συμβουλές για το πως θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε....
read more:https://botanologia.gr/mageireyo-me-votana-enas-synoptikos-geystikos-odigos/