Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Παντζάρι και λάχανο σε ένα ενεργειακό και θρεπτικό smoothie

Το παντζάρι είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά για αυτό και επανέρχομαι συνέχεια σε αυτό!
Το λάχανο επίσης, και οι διατροφικές επιλογές πολλές.
Στις αγαπημένες μου επιλογές και τα smoothies – τα πάνγευστα ροφήματα ολόκληρων φρούτων και λαχανικών, με το λάχανο και το παντζάρι να κρατούν τα σκήπτρα
#. smoothie με παντζάρια και λάχανο
Τα smoothies είναι μια συμπυκνωμένη πηγή πρόσληψης των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν τα λαχανικά και τα φρούτα.
Η προσθήκη smoothies στη διατροφή μας είναι μία από τις υγιεινότερες και γευστικότερες καθημερινές συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουμε για χάρη της υγεία μας.
Και γιατί αυτό;
Γιατί με την παρασκευή ενός smoothie μπορούμε να πάρουμε μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικών συστατικών από τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά από ό, τι θα μπορούσαμε ποτέ με την απευθείας κατανάλωση τους.
Είναι πολύ πιο εύκολο π.χ να καταναλώσουμε τέσσερα παντζάρια μέσα σε μία μέρα αν τα κάνουμε χυμό παρά αν προσπαθήσουμε να τα καταναλώσουμε με άλλο τρόπο...

Ένα μυρωδάτο απολυμαντικό και αποσμητικό για την κουζίνα μας

Το λεμόνι ως μια φυσική εναλλακτική λύση καθαρισμού και απολύμανσης στην κουζίνα μας!
Ένα εξαιρετικό τέχνασμα που θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα μας, ειδικά αν προηγουμένως έχουμε μαγειρέψει ψάρι ή μπρόκολο.
Τι κάνουμε:
– χαράσσουμε ένα λεμόνι σταυρωτά χωρίς να το κόψουμε κάτω κάτω -χωρίς δηλαδή να το διαχωρίσουμε-
– το βάζουμε σε ένα πιάτο,
– γεμίζουμε με χοντρό αλάτι τις βαθιές χαραματιές και
– αφήνουμε το πιατάκι με το λεμόνι σε ένα σημείο του πάγκου μας που δεν ενοχλεί.
Αυτό το μικρό τέχνασμα θα εξουδετερώσει τις δυσάρεστες οσμές τις κουζίνας μας και
θα δώσει ένα υπέροχο και δροσιστικό λεμονάτο άρωμα στην κουζίνα μας και θα φέρει ένα εξαίσιο άρωμα φρεσκάδας.
Και αν θέλουμε να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε τους πάγκους της κουζίνας μας;
O χυμός του λεμονιού είναι ένα ήπιο απολυμαντικό που προφυλάσσει τους πάγκους της κουζίνα μας από τα μικρόβια* τα οποία καθιστά ανενεργά...