Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Mπρόκολο, o φύλακας της μακροζωίας του ανθρώπου

Μπρόκολο 
Η Sulforaphane (SFN) είναι μία ITC που τα αποτελέσματα in vivo και επιδημιολογικών μελετών έχουν επιβεβαιώσει τις ισχυρές αντικαρκινικές,
αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δραστηριότητές της
Η sulforaphane ως καθαρή χημική ουσία, προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος,
του στόματος,
του στομάχου,
του παχέος εντέρου,
του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστεως.
Είναι σαφές ότι η SFN είναι ένας ασφαλής και σχετικά μη τοξικός χημειοπροληπτικός παράγοντας και ασκεί αντικαρκινικές δραστηριότητες μέσω πολλαπλών ισχυρών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής αντιφλεγμονώδους δραστηριότητάς της.
Πιο πρόσφατα, η sulforaphane έχει αποδειχθεί ότι έχει άμεση βακτηριοκτόνο δράση, με αποτέλεσμα να καταπολεμά το Helicobacter pylori, το οποίο ενοχοποιείται για την πρόκληση γαστρίτιδας και πεπτικού έλκους.
Το Helicobacter pylori, μολύνει το βλεννογόνο του στομαχιού και μπορεί να επιβιώσει μέσα σε όξινο περιβάλλον...

Οι δράσεις των βοτάνων: Τα ισχυρότερα εφιδρωτικά βότανα

Εφιδρωτικά βότανα
Eφιδρωτικό είναι το βότανο, το οποίο βοηθάει τον οργανισμό να αυξήσει την ποσότητα του ιδρώτα που αποβάλλει.
Eφίδρωση είναι η έκκριση ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες σε όλη την επιφάνεια του σώματος μας.
Tα εφιδρωτικά βότανα είναι ιδανικά ιάματα για ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων, αλλά κυρίως προτείνονται για την αγωγή του πυρετού,
τη θεραπεία των λοιμώξεων,
τη θεραπεία των κρυολογημάτων και την επιτάχυνση της αποβολής των τοξινών – η εφίδρωση αυξάνει την αποβολή τοξινών μέσω του δέρματος και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.
Τα εφιδρωτικά βότανα προκαλούν ακούσια εφίδρωση, η οποία μειώνει τον πυρετό,
προωθεί την κυκλοφορία,
ανακουφίζει από την μυϊκή ένταση,
από τους πόνους των αρθρώσεων και από τις φλεγμονώδεις δερματικές...