Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Πως ετοιμάζω ισχυρό αναλγητικό μείγμα λαδιών για μασάζ σε περιπτώσεις κρυολογήματος

intermezzo
Είναι σημαντικό να προσαρμοζόμαστε με τις εποχές και να κάνουμε ότι αυτές “προστάζουν”
Έτσι, κάθε χειμώνα είναι επιτακτική η ανάγκη να “ενισχύουμε” το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να δίνουμε το χρόνο στο σώμα μας να “επαναφορτιστεί”
Έτσι – 
Αποφεύγουμε το κρύο, αναζητάμε τη ζεστασιά και βέβαια τον ήλιο.
Όταν εκτιθέμεθα συχνά στο κρύο αποδυναμώνουμε τον οργανισμό μας και του στερούμε τη δύναμη να μας προστατεύσει από μικρόβια.
Γι’ αυτό πρέπει να ντυνόμαστε ζεστά και επειδή το κρύο επηρεάζει και τα εσωτερικά όργανά μας, πρέπει να διατηρούμε και το εσωτερικό του οργανισμού μας ζεστό μέσω των βοτανικών ροφημάτων και του κατάλληλου φαγητού.
Τα ροφήματά μας πρέπει να έχουν θερμαντικές ιδιότητες, όπως και τα φαγητά μας.
Και όπως το χειμώνα η φύση ξεκουράζεται, έτσι και το σώμα μας χρειάζεται και απαιτεί περισσότερη ξεκούραση.
Πηγαίνουμε νωρίς για ύπνο και ξυπνάμε αργά για να δώσουμε χρόνο στον οργανισμό μας να επαναφορτιστεί.
Πρέπει να μάθουμε να ξεκουραζόμαστε και να αναγεννιόμαστε το χειμώνα – ο οργανισμός μας θα μας ευγνωμονεί.
     - Και τώρα δες τε πως ετοιμάζω ένα ισχυρό μείγμα λαδιών για μασάζ με βάση το λάδι του χαμομηλιού... 
παρακολουθείστε τη συνέχεια στο βίντεό μου...
...και αν σας ενδιαφέρουν και αγαπάτε τα βότανα και τη φύση θα χαρώ πολύ να εγγραφείτε στο κανάλι μου για να εξερευνήσουμε, και από εκεί, μαζί τον μαγικό αυτό κόσμο!
Το κανάλι μου είναι: