σαμπούκος, κουφοξυλιά ή αφροξυλάνθη και
τους καρποί της οι οποίοι είναι πλουσιότατοι σε βιταμίνες ( ειδικά βιταμίνη C την οποία περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα) και μέταλλα με ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση τους χρησιμοποιούμε τον χειμώνα σαν τονωτικό και ενισχυτικό του οργανισμού μας για να προλάβουμε
την εξασθένηση
τα κρυολογήματα
το βήχα και
τη γρίπη του χειμώνα...
τους καρπούς της κουφοξυλιάς ή τους μαζεύουμε μόνοι μας κατά τα τέλη του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου ή τους αγοράζουμε από τα καταστήματα βοτάνων...
με τους καρπούς της κουφοξυλιάς πρέπει πάντα να είμαστε προσεχτικοί διότι οι άγουροι είναι
δηλητηριώδεις οι δε ώριμοι διατηρούν σε μικρό βαθμό την τοξικότητά τους και
είναι ασφαλείς όταν βράζονται σε υψηλές θερμοκρασίες κοντά στους 100° C και
αν
θέλουμε να φάμε καρπούς κουφοξυλιάς πρέπει να είναι τελείως ώριμοι και να τρώμε μιά πολύ μικρή ποσότητα...
αυτοί οι μικροί μαύροι- λοιπόν - καρποί του σαμπούκου είναι
υπακτικοί
εφιδρωτικοί και συμβάλλουν στην τόνωση,ενίσχυση και αποτοξίνωση του οργανισμού μας ειδικά τους μήνες του χειμώνα για αυτό μπορούμε να κάνουμε ένα τονωτικό σιρόπι το οποίο μας προφυλάσσει από τις κακοτοπιές του χειμώνα με τα υψηλά του κρύα...
ας ετοιμάσουμε το σιρόπι μας
και
θα χρειαστούμε
τους καρποί της οι οποίοι είναι πλουσιότατοι σε βιταμίνες ( ειδικά βιταμίνη C την οποία περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα) και μέταλλα με ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση τους χρησιμοποιούμε τον χειμώνα σαν τονωτικό και ενισχυτικό του οργανισμού μας για να προλάβουμε
την εξασθένηση
τα κρυολογήματα
το βήχα και
τη γρίπη του χειμώνα...
τους καρπούς της κουφοξυλιάς ή τους μαζεύουμε μόνοι μας κατά τα τέλη του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου ή τους αγοράζουμε από τα καταστήματα βοτάνων...
με τους καρπούς της κουφοξυλιάς πρέπει πάντα να είμαστε προσεχτικοί διότι οι άγουροι είναι
δηλητηριώδεις οι δε ώριμοι διατηρούν σε μικρό βαθμό την τοξικότητά τους και
είναι ασφαλείς όταν βράζονται σε υψηλές θερμοκρασίες κοντά στους 100° C και
αν
θέλουμε να φάμε καρπούς κουφοξυλιάς πρέπει να είναι τελείως ώριμοι και να τρώμε μιά πολύ μικρή ποσότητα...
αυτοί οι μικροί μαύροι- λοιπόν - καρποί του σαμπούκου είναι
υπακτικοί
εφιδρωτικοί και συμβάλλουν στην τόνωση,ενίσχυση και αποτοξίνωση του οργανισμού μας ειδικά τους μήνες του χειμώνα για αυτό μπορούμε να κάνουμε ένα τονωτικό σιρόπι το οποίο μας προφυλάσσει από τις κακοτοπιές του χειμώνα με τα υψηλά του κρύα...
ας ετοιμάσουμε το σιρόπι μας
και
θα χρειαστούμε