Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018

Aποτοξινωτικό νερό για αδυνάτισμα και αποτοξίνωση του οργανισμού μας

Νερό –
Αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος κάθε κυττάρου μας ,
αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του κυκλοφορικού και του λεμφικού μας συστήματος ,
είναι πηγή ενέργειας ,
μεταφέρει τροφή και οξυγόνο στα κύτταρα μας ,
απομακρύνει όλα τα άχρηστα υλικά αποτοξινώνοντας  τον οργανισμό μας!
Κάνει καλό στην καρδιά μας ,
μας απαλλάσσει από τους πονοκεφάλους ,
βελτιώνει τη συγκέντρωσή μας και το χρόνο αντίδρασής μας ,
βελτιώνει κατά πολύ τις επιδόσεις μας κατά τη διάρκεια άσκησης ,
βοηθάει στη καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας και αυξάνει τις θερμίδες που καίμε καθημερινά.
Μειώνει τα αποθέματα λίπους ,
μας βοηθάει να χάσουμε βάρος -μελέτες έχουν δείξει ότι η...

Η υγιεινή διατροφή και η θρέψη μπορούν να σώσουν τις ζωές μας

Υγιεινή διατροφή και θρέψη – Τα περισσότερα προβλήματα που οφείλονται σε ασθένειες θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν γνωρίζαμε τα βασικά στοιχεία της διατροφής και της θρέψης.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι και 2,7 εκατομμύρια ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο με επαρκή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
Και βέβαια δεν αναφέρονται καν στα επεξεργασμένα παντός τύπου φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι φορτωμένα με νάτριο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση και να επιφέρει ζημιά στις αρτηρίες και καλυμμένα με ζαχαρούχα σιρόπια, την καταστροφική προστιθέμενη φρουκτόζη,τα οποία προκαλούν σάκχαρο στο αίμα επηρεάζοντας τα επίπεδα ινσουλίνης.
Αναφέρονται στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, διότι τα φρέσκα προϊόντα είναι γεμάτα με τις φυσικές τους βιταμίνες,
τα μέταλλα και τα φυτοθρεπτικά συστατικά τους, τα οποία είναι οι φυσικοί θεραπευτές του οργανισμού μας.
Η χαμηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών είναι από τους 10 πρώτους επιλεγμένους παράγοντες κινδύνου για την παγκόσμια θνησιμότητα...
read more:https://botanologia.gr/i-ygieini-diatrofi-kai-i-threpsi-mporoyn-na-sosoyn-tis-zoes-mas/