Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

παντζάρια για υγιείς αρτηρίες και χαμηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης

τα άτομα που κατανάλωσαν εκατό (100)  γραμμάρια χυμό παντζαριών η συστολική αρτηριακή τους πίεση  μειώθηκε  κατά 13 mm Hg καιη διαστολική μειώθηκε κατά 16,6 mmHg!!!


είναι εντυπωσιακό το γεγονός το πόσο πολλές έρευνες πραγματοποιούνται και οι οποίες αφορούν τις ασπίδες προστασίας που προσφέρουν
τα βότανα 
τα φρούτα και 
τα λαχανικά στον οργανισμό μας χάρη
στα πλούσια συστατικά που περιέχουν...
επιστήμονες και
ερευνητές με μελέτες που δημοσιεύουν έρχονται να επιβεβαιώσουν απόψεις που προϋπήρχαν και αφορούν την ισχυρή προστασία που μας προσφέρουν τα περισσότερα προϊόντα του φυτικού βασιλείου...
ένα από όλα αυτά είναι και
το παντζάρι για το οποίο γίνονται συνέχεια έρευνες και μελέτες για να επιβεβαιώσουν τις ισχυρές του καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες...
τα παντζάρια και
τα στοιχεία που περιέχουν όπως
η βιταμίνη C
η βιταμίνη Κ
το φυλλικό οξύ
οι φυτικές ίνες και
οι πολυφαινόλες. 
από προηγούμενες μελέτες έχει δειχθεί ότι ασκούν ισχυρά καρδιαγγειακά οφέλη...
εκτός όμως από τα παραπάνω στοιχεία τα παντζάρια έχουν και υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα και
μάλιστα σε μια μορφή που είναι εύκολα βιοδιαθέσιμη στο σώμα...
η ερευνήτρια Julie A. Lovegrove από το University of Reading του United Kingdom και οι συνεργάτες της μελέτησαν 18 άνδρες με φυσιολογική αρτηριακή πίεση...
καθένας από τους οποίους με τυχαία σειρά κατανάλωσαν αντίστοιχα:
καθόλου γρ
εκατό (100) γρ
διακόσια (250) γρ ή 
πεντακόσια (500) γρ χυμό παντζαριών σε μια απλή-τυφλή, διασταυρούμενη μελέτη...
μετά από τρεις ώρες
τα άτομα που κατανάλωσαν εκατό (100)  γραμμάρια χυμό παντζαριών η συστολική αρτηριακή τους πίεση  μειώθηκε  κατά 13 mm Hg και
η διαστολική μειώθηκε κατά 16,6 mmHg!!!
όσοι κατανάλωναν 500 γραμμάρια χυμό παντζαριών παρουσίασαν μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης κατά 22 mmHg και της διαστολική μείωση κατά 18mmHg!!!
οι συγγραφείς της μελέτης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι:
 "αυτά τα στοιχεία ενισχύουν παλαιότερα στοιχεία τα οποία εφιστούσαν την προσοχή στις υψηλές καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες -αρτηριακή πίεση- των διατροφικών νιτρικών αλάτων από τα οποία είναι πλούσιες ομάδες  λαχανικών"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
στη ανάρτησή μου:
ξαναθυμηθούμε όλες τις θαυμάσιες ιδιότητες του παντζαριού
ενώ στο:
θα θυμηθούμε διάφορους χυμούς με παντζάρια 
πληροφορίες και:
http://www.worldhealth.net/news/beetroot-compounds-healthy-blood-pressure/