Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο καθοριστικός ρόλος της διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική πριν από την εγκυμοσύνη όπως και κατά τη διάρκεια της.
Οι γυναίκες που τρώνε πολλά γρήγορα φαγητά, φαστ φουντ, και πολύ λίγα φρούτα χρειάζονται πολύ χρόνο για να μείνουν έγκυες και είναι λιγότερο πιθανό να συλλάβουν μέσα σε ένα χρόνο σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Αντίθετα οι γυναίκες που η καθημερινή τους διατροφή περιλαμβάνει πολλά φρούτα και ειδικά την περίοδο πριν από τη σύλληψη, έχουν μεγάλες πιθανότητες να μείνουν έγκυες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Human Reproduction, Ανθρώπινη αναπαραγωγή,
Στη μελέτη ρωτήθηκαν 5.598 γυναίκες σχετικά με τη διατροφή τους.
Οι γυναίκες αυτές δεν είχαν γεννήσει στο παρελθόν και κατάγονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Μεταξύ των γυναικών της μελέτης, οι 468 (8%) χαρακτηρίστηκαν ως στείρες, αυτές που χρειάστηκαν περισσότερο από ένα χρόνο για να συλλάβουν και οι 2.204 (39%) γόνιμες, αυτές που συνέλαβαν μέσα σε ένα μήνα.
Burgers, πίτσα και τηγανητό κοτόπουλο ενέχουν τον κίνδυνο υπογονιμότητας
Κατά τη διάρκεια της πρώτης προγεννητικής επίσκεψης κάθε γυναίκας – που συνέβη μεταξύ της 14ης και της 16ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης – οι μαίες συνέλεξαν πληροφορίες.
Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τις επιπτώσεις της διατροφής στην υπογονιμότητα...