Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Οι δράσεις των βοτάνων: θερμαντικά, αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη βότανα και λάδια βοτάνων για τους πόνους στην πλάτη και στον αυχένα

Πόνοι στην πλάτη και στον αυχένα, πως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με βότανα και λάδια βοτάνων;
Ο σύγχρονος άνθρωπος μείωσε τη φυσική του δραστηριότητα άλλαξε την διατροφή του και διακατέχεται από ένα μόνιμο άγχος και στρες με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται η οσφυαλγία, ο γνωστός μας οξύς πόνος στην οσφυική χώρα και στις γάμπες αλλά και στον αυχένα, στην τόσο ευπαθή αυτή περιοχή του σώματός μας.
Στην περιοχή του λαιμού οι αυχενικοί σπόνδυλοι είναι μικροί και δεν επαρκούν για να συγκρατήσουν το βάρος του κεφαλιού, το οποίο τις περισσότερες φορές υποβάλλεται σε έντονες καταπονήσεις από την καθιστική ζωή και την πίεση από το συνεχόμενο άγχος της καθημερινής ζωής.
Οι πόνοι αυτοί είναι οξείς και έντονοι καθιστώντας κάθε μας κίνηση ανυπόφορη.
Οι γιατροί ερευνητές συμβουλεύουν τα άτομα με πόνους στην πλάτη και στον αυχένα:
1) να αγνοούν τον πόνο
2) η περίοδος της ανάπαυσης να έχει μικρή διάρκεια...
read more:https://botanologia.gr/oi-draseis-ton-votanon-thermantika-analgitika-kai-antiflegmonodi-votana-kai-ladia-votanon-gia-toys-ponoys-stin-plati-kai-ston-aychena/