Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Παρασκευάσματα υγείας με το υπέροχο και ευωδιαστό χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται σε διάφορες μορφές των παρασκευασμάτων του.
Η ξηρή σκόνη από άνθη χαμομηλιού συνιστάται και χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους για παραδοσιακά καθιερωμένα προβλήματα υγείας.
Τα φαρμακευτικά συστατικά συνήθως εκχυλίζονται από τα ξηρά άνθη του χαμομηλιού.
Όλα τα ροφήματα του χαμομηλιού περιέχουν αρκετά χαμηλές συγκεντρώσεις ελεύθερης απιγενίνης αλλά περιλαμβάνουν υψηλές συγκεντρώσεις apigenin-7-O-glucoside.
Σακουλάκια χαμομηλιού είναι διαθέσιμα στην αγορά, που περιέχουν άνθη χαμομηλιού σε σκόνη, είτε καθαρά είτε αναμεμειγμένα με άλλα δημοφιλή φαρμακευτικά βότανα.
Το βάμμα χαμομηλιού μπορεί επίσης να παρασκευαστεί ως ένα μέρος άνθη χαμομηλιού σε τέσσερα μέρη νερού που έχει 12% alcohol, το οποίο χρησιμοποιείται για τη...
read more:Χαμομήλι το θεραπευτικό – Ένα φυτικό φάρμακο του παρελθόντος με λαμπρό μέλλον
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Το πιθανό μέλλον των φυσικών ουσιών είναι αντάξιο της θαυμαστής ποικιλομορφίας του ζωντανού σύμπαντος. Άπειρη!