Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Οι δράσεις των βοτάνων-Ισχυρά βότανα για την οστεοαρθρίτιδα

Για την ευζωία μας, που για να είναι εφικτή πρέπει να είναι υγιές και το σκελετικό μας σύστημα, υιοθετούμε υγιεινή διατροφή και βότανα με:
-. ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δράσεις, τα οποία βοηθούν στη θεραπεία και σταματούν τις εκφυλιστικές αλλαγές που συμβαίνουν στους ιστούς,
-. με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δράσεις, σε συνδυασμό
-. με αποχρεμπτικές, ηπατοτονωτικές/αποτοξινωτικές και πικρές τονωτικές/bitters τα οποία ενισχύουν την ικανότητα του σπλήνα,
του συκωτιού,
των νεφρών και των εντέρων ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη πέψη, αφομοίωση και έκκριση των τοξινών.
-. με ισχυρές αντισπασμωδικές ιδιότητες και δράσεις, τα οποία μειώνουν τις τριβές και χαλαρώνουν τους μύες γύρω από την άρθρωση.
-. με ισχυρές τονωτικές ιδιότητες του κυκλοφορικού, τα οποία  αυξάνουν τη ροή του αίματος και έτσι επιταχύνουν την αποβολή των τοξινών που είναι συσσωρευμένες στις αρθρώσεις.
-. με ισχυρές rubefacient ιδιότητες και δράσεις, τα οποία τα χρησιμοποιούμε  για τοπική υπεραιμάτωση και μυοχαλάρωση- τα βότανα αυτά τα εφαρμόζουμε στο δέρμα, για να προκαλέσουμε ήπια και τοπική αύξηση της επιφανειακής ροής αίματος, το οποίο συνήθως εμφανίζεται ως ερυθρότητα του δέρματος και τα χρησιμοποιούμε για να ανακουφίσουν τον πόνο και το πρήξιμο των ρευματικών παθήσεων, τα ισχυρότερα από αυτά είναι:
Capsicum sp./ Καγιέν
Brassica alba/niger /σπόροι μουστάρδας
Ricinis communis/καστορέλαιο
Allium sativa/σκόρδο
-. με ισχυρές αναλγητικές ιδιότητες και...
read more:https://botanologia.gr/oi-draseis-ton-votanon-ischyra-votana-gia-tin-osteoarthritida/