Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Bruce Lipton: απλές ιδέες... βαθιές ανατροπές!

Μέσω της διαχείρισης των "προγραμματισμένων" αντιλήψεων και πεποιθήσεων, ο νους μας ελέγχει τη βιολογία, τη συμπεριφορά και τη γονιδιακή μας δραστηριότητα. 
Η έδρα της σκέψης, της ελεύθερης βούλησης, της προσωπικής ταυτότητας και των αναγκών, των επιθυμιών και των προθέσεών μας είναι ένας μικρός αυτόβουλος επεξεργαστής 40 "bit" που ελέγχει τη ζωή μας μόνο κατά το 5% της ημέρας ή λιγότερο.
Ο εκατομμύρια φορές πιο ισχυρός υποσυνείδητος νους μας ελέγχει το υπόλοιπο 95% ή και περισσότερο της καθημερινότητάς μας χρησιμοποιώντας "συνήθειες" που προέρχονται από ένστικτα και τις αντιλήψεις που αποκτήσαμε από τις εμπειρίες της ζωής μας.
Τα δεδομένα αυτά αποκαλύπτουν ότι η ζωή μας δεν ελέγχεται από τις προσωπικές μας προθέσεις και επιθυμίες, όπως μπορεί να πιστεύουμε κατά βάθος. 
Ας δούμε τι μας λένε τα μαθηματικά! 
Η μοίρα μας βρίσκεται στην πραγματικότητα υπό τον έλεγχο των προ-προγραμματισμένων εμπειριών, τι οποίες διαχειρίζεται το υποσυνείδητο μυαλό μας!
Τα πιο ισχυρά και επιδραστικά προγράμματα στο υποσυνείδητο "φορτώθηκαν" στη συνείδηση κατά τη βαθιά σημαντική διαμορφωτική περίοδό μας μεταξύ της κύησης και της ηλικίας των έξι ετών. 
Τώρα εδώ είναι η παγίδα - αυτά τα διαμορφωτικά για τη ζωή υποσυνείδητα προγράμματα είναι άμεσες λήψεις που προέρχονται από τις διδασκαλίες,
τις προτροπές,
τις κατηχήσεις,
παραινέσεις και νουθεσίες των πρωταρχικών δασκάλων μας... 
των γονέων μας, 
των αδελφών μας και του περίγυρού μας!!!
Δυστυχώς, όπως γνωρίζουν καλά πολλοί γιατροί, πολλές από τις αντιλήψεις που αποκτούμε για τον εαυτό μας κατά τη διαμορφωτική περίοδο εκφράζονται ως περιοριστικές και αυτοκαταστροφικές πεποιθήσεις!!!
Δυστυχώς οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν ότι τα λόγια και οι πράξεις τους καταγράφονται συνεχώς από το μυαλό των παιδιών τους. 
Κατά συνέπεια, όταν ενημερώνουν το παιδί τους ότι δεν του αξίζουν πράγματα ή 
ότι δεν είναι αρκετά καλό ή 
αρκετά έξυπνο ή 
ότι είναι άρρωστο, αυτές οι δηλώσεις κατεβαίνουν απευθείας στο υποσυνείδητο του παιδιού τους. 
Δεδομένου ότι ο ρόλος του νου είναι να κάνει συνοχή μεταξύ των προγραμμάτων του και της πραγματικής ζωής, ο εγκέφαλος παράγει τις κατάλληλες συμπεριφορικές αντιδράσεις στα ερεθίσματα της ζωής για να διασφαλίσει την "αλήθεια" των προγραμματισμένων αντιλήψεων!!!
     Για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή το πως μιλάμε στα παιδιά μας και μεγάλη προσοχή στην καθημερινότητά μας - να είμαστε εκεί!!!
Να μην αφήνουμε τον υποσυνείδητο νου μας να δρα ανεξέλεγκτα κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της ημέρας μας!!!
     Ας προσπαθήσουμε, υπάρχει τρόπος, να απαλλαγούμε από τα "φορτωμένα" προγράμματα, τα οποία μας βάζουν φραγμούς και μας κρατούν "σκλάβους" τους, για το καλό το δικό μας, αλλά και για το καλό των παιδιών μας!!!
    Δεν μας "χρωστούν" τα παιδιά μας να τα φορτώνουμε κάθε μέρα με "αυτοκαταστροφικά προγράμματα"...
...σκεφτείτε το!!!
και...
...ανοίξτε τα φτερά σας!!!
επιμέλεια κειμένου: thalia

όταν με ρώτησαν είπα - "Είναι ένας σπόρος που πέφτει από ψηλά για να τον γαλουχήσει η γη..."

Είναι ένας σπόρος που πέφτει από ψηλά
για να τον γαλουχήσει η Γη
και να μεγαλώσει και να θεριέψει και να εξελιχθεί σε ένα θεραπευτικό βότανο, για να το γευτούμε όλοι μας πάνω στον πλανήτη αυτόν!!!

Θα το γευτούμε και κάθε μέρα θα νιώθουμε τα αρώματα να αναδύονται...
Μαζί σας και γω νιώθω την πικάντικη στυφή γεύση του θυμαριού και τη χνουδωτή μενθόλη του φασκόμηλου
τη μυρωδιά του χαμομηλιού που θυμίζει μαργαρίτα,
το πευκώδες, 
πικάντικο και
δροσερό δεντρολίβανο και το μυστηριώδες, 
μεγαλειώδες,
ανεπανάληπτο και ταυτόχρονα τόσο ντροπαλό άρωμα της λαδανιάς!!!
Και θα κρυφοπεριμένω την απρόσμενα αμίλητη λεβάντα, που δεν έχει ανθίσει ακόμα!!! 
Και στρέφω προς το βασιλικό και το άρωμα αναπηδά και με τυλίγει....!!!
thalias quotes