Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Η ασθένεια δεν προκαλείται από μικρόβια,αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα

Tο ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι από τα σημαντικότερα συστήματα του οργανισμού μας – είναι ένα σύνθετο δίκτυο κυττάρων και πρωτεϊνών που υπερασπίζεται τον οργανισμό μας από τις μολύνσεις.
Το ανοσοποιητικό μας σύστημα διατηρεί ένα αρχείο για κάθε μικρόβιο που έχει νικήσει ποτέ, ώστε να μπορεί να το αναγνωρίσει και να καταστρέψει γρήγορα εάν αυτό ξανά-εισέλθει στο σώμα.
Ανωμαλίες του ανοσοποιητικού μας συστήματος μπορούν να οδηγήσουν σε αλλεργικές παθήσεις, ανοσοανεπάρκειες και αυτοάνοσες διαταραχές.
Aν μπορούσαμε να δούμε σε μία κινηματογραφική ταινία την δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την προσπάθειά του να μας κρατήσει υγιείς εκτός από τη συγκίνηση που θα νιώθαμε θα τρέχαμε αμέσως να το βοηθήσουμε και θα προσέχαμε υπερβολικά να μην του γίνουμε εμπόδιο σε αυτή του την προσπάθεια.
Aς το κάνουμε λοιπόν,ας το βοηθήσουμε και ας προσέχουμε ,κάθε φορά,να μην του γινόμαστε εμπόδιο.
Tο ανοσοποιητικό σύστημα είναι από τα σημαντικότερα συστήματα του οργανισμού.
είναι ένα σύνθετο αμυντικό και αποδοτικό σύστημα, είναι η ασπίδα που έχει στηθεί μπροστά στους εισβολείς....

ανθρώπινα ωάρια στο εργαστήριο για θεραπείες γονιμότητας,έφτιαξαν βρετανοί επιστήμονες

 ανθρώπινα ωάρια στο εργαστήριο

Ως «επανάσταση» στο χώρο της επιστήμης χαρακτηρίζεται η δημιουργία από επιστήμονες πλήρως αναπτυγμένων ανθρώπινων ωαρίων.

Βρετανοί επιστήμονες έφτιαξαν μέσα στο εργαστήριο ένα ώριμο ανθρώπινο ωάριο
Σε προηγούμενες μελέτες οι επιστήμονες είχαν κάνει κάτι ανάλογο με εργαστηριακά ωάρια ποντικιών, που τελικά απέκτησαν υγιείς απογόνους.
Είχαν επίσης δημιουργήσει ανθρώπινα εργαστηριακά ωάρια, αλλά ξεκινώντας από ωάρια που δεν βρίσκονταν στο πιο πρώιμο στάδιό τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Έβελιν Τέλφερ της Σχολής Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ανθρώπινης αναπαραγωγής "Molecular Human Reproduction", πήραν από ιστό ωοθήκης ωοκύτταρα στο πιο πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής τους. Στη συνέχεια, τα καλλιέργησαν περαιτέρω στο εργαστήριο, ώστε να είναι ώριμα για γονιμοποίηση.

Με τον τρόπο αυτό, μεταξύ άλλων, μπορεί να διασφαλισθεί έγκαιρα στο μέλλον η γονιμότητα κοριτσιών με καρκίνο, τα οποία αργότερα θα υποβληθούν σε δυνητικά επιβλαβείς θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία, που μπορεί να έχουν συνέπειες για τη γονιμότητά τους.
Τα ανώριμα ωάρια θα είναι δυνατό, αφού συλλεχθούν από τη νεαρή ασθενή, να ωριμάσουν στο εργαστήριο και να αποθηκευθούν για μελλοντική χρήση, ώστε αυτή να μπορέσει να αποκτήσει παιδί.
πηγή του άρθρου:
tovima.gr