Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Ένα αβγό την ημέρα βοηθάει σημαντικά την ανάπτυξη των παιδιών

Όπως σημειώνουν ερευνητές στο περιοδικό Pediatrics, το αυγό θα μπορούσε να είναι πιο οικονομικός τρόπος πρόληψης του χαμηλού ύψους.
Ένα αυγό σε ημερήσια βάση μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει μικρά παιδιά που δεν τρέφονται σωστά να φθάσουν σε υγιές ύψος, σύμφωνα με έρευνα του Ecuador.
Τα αυγά φάνηκε να δίνουν ώθηση στα νεογνά.
Όπως σημειώνουν ερευνητές στο περιοδικό Pediatrics, θα μπορούσε να είναι πιο οικονομικός τρόπος πρόληψης του χαμηλού ύψους.
Τα πρώτα 2 χρόνια είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη-το χαμηλό ύψος είναι σε μεγάλο βαθμό μη αναστρέψιμο.
Η φτωχή διατροφή είναι σημαντική αιτία μικρού ύψους σε συνδυασμό με λοιμώξεις και νόσους.
Η Lora Iannotti πραγματοποίησε έρευνα στην ύπαιθρο του Ecuador και έδωσε σε πολύ μικρά παιδιά, 6-9 μηνών, αυγά για να διαπιστώσει αν θα υπήρχε όφελος.
Μόνο μισά από τα 160 νεογνά που έλαβαν μέρος στη δοκιμή έτρωγαν ένα αυγό την ημέρα για 6 μήνες-τα υπόλοιπα παρακολουθήθηκαν για σύγκριση.
Οι ερευνητές επισκέπτονταν τα σπίτια των παιδιών κάθε εβδομάδα για να σιγουρευτούν ότι ακολουθούσαν το πρόγραμμα και να ελέγξουν την ύπαρξη πιθανών προβλημάτων, όπως αλλεργίες στα αυγά.
Το χαμηλό ύψος ήταν πολύ λιγότερο συχνό στην ομάδα που κατανάλωνε αυγά μέχρι το τέλος της έρευνας –ποσοστό 47% χαμηλότερο από την ομάδα ελέγχου, παρόλο που σχετικά περισσότερα από τα μωρά που κατανάλωναν αυγά εθεωρούντο κοντά για την ηλικία τους, στην έναρξη.
Ορισμένα από τα παιδιά στην ομάδα ελέγχου έτρωγαν αυγά, αλλά όχι τόσα όσα η άλλη ομάδα.
Η ερευνήτρια δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα εξεπλάγη από το πόσο αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση.
Επίσης, το αυγό είναι προσβάσιμο και φτηνό για πληθυσμούς που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην πείνα ή σε ελλείψεις σε θρεπτικές ουσίες.
Όπως δήλωσε, τα αυγά είναι σημαντική τροφή για μικρά παιδιά με μικρά στομάχια.
Περιέχουν συνδυασμό θρεπτικών ουσιών, που θεωρεί πως είναι σημαντικές.
https://pediatrics.aappublications.org/content/140/1/e20163459

Πηγές:
iatronet.gr
Pediatrics

Οι απαραίτητοι για τη διατήρηση της υγεία μας ξηροί καρποί

 
Ξηροί καρποί - ένα από τα υγιεινότερα σνακ.
Οι ξηροί καρποί έχουν πλήθος φυτοθρεπτικών στοιχείων , όπως πρωτεΐνες,
φυτικές ίνες, 
βιταμίνες,
μέταλλα και ιχνοστοιχεία και πάρα πολλά αντιοξειδωτικά. 
Έχουν υψηλές ποσότητες λιπαρών οξέων , όπως τα ω-3 λιπαρά , άκρως απαραίτητα για την διατήρηση της υγείας της καρδιάς μας αλλά και της συνολικής μας υγείας.
Και αν πάμε λίγο βαθύτερα στο θρεπτικό προφίλ των ξηρών καρπών , θα δούμε πολλά αντιοξειδωτικά , όπως τα φλαβονοειδή , τα οποία είναι μια πολύ μεγάλη κατηγορία ουσιών, με κύριο στόχο τους την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών , οι οπόιες καταστρέφουν τα κύτταρα και προκαλούν πρόωρη γήρανση.
Θα βρούμε το ελλαγικό οξύ , το οποίο μπορεί να μειώσει σημαντικά τον πολλαπλασιασμό και την μετακίνηση καρκινικών κυττάρων , ειδικά εκείνων του καρκίνου του μαστού και του προστάτη.
Θα βρούμε καροτένια, 
ρεσβερατόλη, 
λουτεΐνη ,
κρυπτοξανθίνη....