Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Το χρώμα και μικρές συνήθειες στην καθημερινότητά μας επηρεάζουν τη ζυγαριά μας.

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το χρώμα παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο ελκυστικό ή μη βλέπουμε το φαγητό μας.
Όταν βλέπουμε και παρατηρούμε ένα φαγητό ή ένα τρόφιμο αυτόματα μέσα στον οργανισμό μας δημιουργούνται κάθε είδους αντιδράσεις.
Οι νευρώνες στο μέρος του εγκεφάλου μας που ονομάζεται υποθάλαμος, ο οποίος ρυθμίζει την όρεξη, αρχίζουν να διεγείρονται.
Μια ματιά και μόνο φτάνει στο φαγητό που βρίσκεται μπροστά μας για να αρχίσουν οι σιαλογόνοι μας να αυξάνουν την παραγωγή σιέλου στο πλαίσιο προετοιμασίας για φαγητό. 
Μήπως στο αγαπημένο μας εστιατόριο το κυρίαρχο χρώμα είναι το κόκκινο; Στην τραπεζαρία του σπιτιού μας το φως είναι δυνατό ή χαμηλό; 
Μήπως οι εξαντλητικές δίαιτες έχουν γίνει καθημερινότητα για εσάς;
Και οι επισημάνσεις αυτές γιατί από σειρά μελετών προκύπτει ότι μικρές λεπτομέρειες και συνήθειες στην καθημερινότητά μας κάνουν τη διαφορά στη ζυγαριά μας.
Το κόκκινο χρώμα.
Τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα για την όρεξη σε επιστημονικό περιοδικό, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έτρωγαν λιγότερα τρόφιμα όταν το φαγητό σερβίρονταν σε κόκκινο πιάτο.....