Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και οι ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες της Γης

Οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές που έχουμε στα σπίτια μας είναι πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Άλλη μια μορφή ρύπανσης που αντιμετωπίζουμε καθημερινά μέσα στο σπίτι μας είναι η ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολία.
Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς δεν γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να αντιληφθούμε το βαθμό της έκθεσής μας σε αυτή.
Μέσα στο σπίτι μας αυτού του είδους η ακτινοβολία εκπέμπεται από τις οθόνες των τηλεοράσεων και των υπολογιστών, από τα κινητά και ασύρματα τηλέφωνα,
καθώς επίσης και από κάθε συσκευή που λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα.
Η επιστημονική τεκμηρίωση για την επικινδυνότητα υπάρχει και πολλές φωνές επιστημόνων επιβεβαιώνουν και
μας λένε πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί και επιφυλακτικοί όσον αφορά τα εγγυημένα όρια ασφαλείας γιατί δεν είναι και τόσο εγγυημένα.
Τα κινητά τηλέφωνα λοιπόν πολύ λίγο χρόνο στο αυτί μας και μόνο για επείγουσες υποθέσεις.
Τα απομακρύνουμε από τα μικρά παιδιά-δεν τους χρειάζονται...