Τα υλικά είναι για τυρί φέτα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης έχει συγκεκριμένα υλικά και διαδικασία.
Από εκεί και πέρα όσοι θέλουν να το προσπαθήσουν με άλλα ήδη γάλακτος θα φτιαχτεί το τυρί άλλα θα ονομάζετε ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ.
Στο λευκό τυρί μπαίνει αγελαδινό κατσικίσιο πρόβειο γάλα ανάλογα ότι βρείτε.
Μπορείτε να το κάνετε ακόμα και με γάλα εμπορίου αρκεί να είναι με κανονικά λιπαρά.
Υλικά συνταγής
8 λίτρα πρόβειο γάλα
2-3 λίτρα κατσικίσιο γάλα
Αλάτι χοντρό μη ιωδιούχο
Αναλογία πυτιάς βάσει μάρκας
υγρή πυτιά 8gr έβαλα εγώ
μία επισήμανση που μου άρεσε: Μετά το μάζεμα του τυριού από τον ορρό, ρίχνουμε μέσα μισό ποτήρι χυμό λεμονιού - περίπου για τις ποσότητες σας.
Το ζεσταίνομε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας σιγά σιγά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Στην επιφάνεια θα ανεβεί το δεύτερο τυρί, η αναρή ή μυζήθρα.
Είναι εξαιρετικό για γλυκά.
Με τον ορρό που μένει κάνομε την άλμη για τη φέτα.