Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Τριχόπτωση -και η σχέση της με την ανεπάρκεια των βιταμινών

 
Η τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί και από την έλλειψη βιταμινών.
Βότανα και τρόφιμα που περιέχουν τις βιταμίνες A -B -C -D και E μειώνουν το στρες,γνωστή αιτία της τριχόπτωσης και βελτιώνουν την κυκλοφορία 
– Η κακή κυκλοφορία του αίματός μας είναι άλλη μιά αιτία τριχόπτωσης
Αλλά ξέρετε ότι υπάρχουν βιταμίνες για την ανάπτυξη των μαλλιών;
Στην πραγματικότητα, η κακή διατροφή, το άγχος,συμπεριλαμβανομένης της ανεπάρκειας των βιταμινών, αποτελούν μείζονες παράγοντες της τριχόπτωσης.
Και όλα τα φυσικά διορθωτικά μέτρα που παίρνουμε για την τριχόπτωσης πρέπει να λειτουργούν για να διορθώσουν τη ρίζα του προβλήματος, όπως η ρύθμιση των ορμονών μας ή η καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες. 
Η εμφάνιση των μαλλιών μας παίζει σημαντικό ρόλο στη φυσική μας εμφάνιση και στην αυτο-αντίληψή μας, επομένως η απώλειά τους μπορεί να είναι καταστροφική για κάποια άτομα, ειδικά όταν δεν φαίνεται να υπάρχει λύση...