Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Τα κεράσια και οι διουρητικές ιδιότητες των μίσχων τους

Κεράσια –είναι μικρά, στρόγγυλα, βαθυκόκκινα, γλυκά, χυμώδη με υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης Α,
βιταμίνης C, σιδήρου και μελατονίνης.
Κεράσια, ένα από τα τόσα πολύτιμα μικρά φρούτα του καλοκαιριού μας.
Και πίσω από το μικρό τους μέγεθος κρύβουν πολλές-πολλές σπουδαίες ιδιότητες και δράσεις.
Μέσα στις πολλές είναι και η μείωση της σωματικής και πνευματικής μας κόπωσης και η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας
Τα μεταλλικά άλατα που περιέχουν τα κεράσια αυξάνουν τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού μας και παράλληλα λαμβάνουν μέρος στην παραγωγή ενέργειας του οργανισμού μας.
Οι ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες με περίσσια κερασιών είναι ένα πλήρες θρεπτικών συστατικών πιάτο, ειδικά για τα παιδιά μας σε περιόδους μαθητικών εξετάσεων που χρειάζονται νηφαλιότητα και ενεργητικότητα.
Και λίγο πριν να πάμε για ύπνο, μετά από μια κουραστική μέρα, οι επιστήμονες από τη Σχολή Βιολογικών Επιστημών- School of Biological Sciences- του Πανεπιστημίου Northumbria μας προτείνουν το χυμό κερασιών...

Η κατανάλωση σπανακιού καθημερινά βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής μάζας

Γιατί το σπανάκι μας κάνει δυνατούς;
Γιατί τα νιτρικά άλατα που περιέχει το σπανάκι και πολλά άλλα πράσινα λαχανικά έχουν μια ισχυρή επίδραση στη μυϊκή δύναμη επιβεβαιώνει μία σουηδική επιστημονική έρευνα.
Η έρευνα έρχεται να μας υπενθυμίσει πως όλα τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν τα βότανα και τα λαχανικά έχουν θρεπτική αξία.
Οι ερευνητές του Τμήματος Φυσιολογίας και Φαρμακολογίας – Physiology and Pharmacology – του έγκριτου Karolinska Institutet της Στοκχόλμης με επικεφαλής τους:
Andrés Hernández
Eddie Weitzberg και
Tomas A. Schiffer διαπίστωσαν , πριν κάποια χρόνια , ότι η κατανάλωση 300 gr σπανακιού καθημερινά ή δύο έως τρία παντζάρια βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής μάζας.
Κάτι σαν τον Ποπάυ δηλαδή , το διάσημο ήρωα των καρτούν που φαίνεται πως σωστά έτρωγε μανιωδώς σπανάκι για να μεγαλώσουν οι μύες του.
Τον Ποπάυ όπως είναι γνωστό εφηύρε η Ένωση Σπανακοπαραγωγών ΗΠΑ τη δεκαετία του ΄30 όταν διοργάνωνε τη διαφημιστική της καμπάνια.
Ο Ποπάυ πρωταγωνίστησε σε διαφήμιση της Ένωσης για την προώθηση του λαχανικού αυτού και από τότε ο ναυτικός Ποπάυ....
read more:https://botanologia.gr/spanaki-i-sychni-katanalosi-toy-voithaei-stin-ayxisi-tis-myikis-mazas/