Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Bruce H. Lipton - Το μυαλό υπερέχει της ύλης;

Η απάντηση εξαρτάται από το ποια επιστήμη ρωτάτε. 
Η επιστήμη της συμβατικής ιατρικής προσπαθεί να μας καθησυχάσει ότι κανένα από τα φαινόμενα νου-σώματος δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. 
Αυτό συμβαίνει επειδή τα σημερινά εγχειρίδια βιολογίας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης περιγράφουν το σώμα και τα κύτταρα που το αποτελούν ως μηχανές που αποτελούνται από βιοχημικά δομικά στοιχεία.
Αυτή η αντίληψη έχει προγραμματίσει το ευρύ κοινό να αποδεχτεί την πεποίθηση του γενετικού ντετερμινισμού, δηλαδή την αντίληψη ότι τα γονίδια ελέγχουν τα σωματικά και συμπεριφορικά χαρακτηριστικά. 
Αυτή η θλιβερή ερμηνεία υποστηρίζει την αντίληψη ότι η μοίρα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με προγονικά χαρακτηριστικά που καθορίζονται από γενετικά σχέδια που προέρχονται από τους γονείς μας, και τους γονείς τους, και τους γονείς των γονέων τους, μέχρι το άπειρο. 
Αυτό κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είναι "θύματα" της κληρονομικότητας.
Ευτυχώς, το Human Genome Project/HGP έχει τραβήξει το χαλί κάτω από τις πεποιθήσεις της συμβατικής επιστήμης σχετικά με τον γενετικό έλεγχο. 
Αυτό είναι ειρωνικό, διότι είχε ως στόχο να αποδείξει το αντίθετο.
 Σύμφωνα με τη συμβατική πεποίθηση, η πολυπλοκότητα ενός ανθρώπου θα απαιτούσε ένα γονιδίωμα που θα περιείχε πάνω από 100.000 γονίδια. 
Παραδόξως, το HGP ανακάλυψε ότι ο άνθρωπος έχει περίπου 23.000 γονίδια, σχεδόν τον ίδιο αριθμό γονιδίων που βρίσκονται σε ορισμένα από τα πιο πρωτόγονα ζώα. 
Τα γονίδια που λείπουν τονίζουν την ελαττωματική φύση ενός θεμελιώδους "μύθου-αντίληψης" που διέπει τον γενετικό ντετερμινισμό...απλά δεν υπάρχουν αρκετά γονίδια για να λειτουργήσει αυτό το μοντέλο!
Έτσι, αν τα γονίδια δεν ελέγχουν τη ζωή...τι την ελέγχει; 
Η απάντηση είναι: 
Eμείς! 
Η εξελισσόμενη επιστήμη της νέας τεχνολογίας αποκαλύπτει ότι η δύναμή μας να ελέγχουμε τη ζωή μας προέρχεται από το μυαλό μας και δεν είναι προ-προγραμματισμένη στα γονίδιά μας.
μετάφραση και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr