Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Μακροζωία και ευζωία : Το μυστικό τους η διατροφή

Σιγά-σιγά γίνεται κατανοητό σε όλο και περισσότερους ανθρώπους αυτό που οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν σχεδόν συνέχεια τα τελευταία χρόνια – πως οι  τροφές συμβάλλουν στη μακροζωία του ανθρώπινου οργανισμού.
Έχουν ομαδοποιηθεί τροφές που ,εκτός των άλλων , εμποδίζουν τη δημιουργία ρυτίδων και κατ΄ επέκταση συμβάλλουν στη υγεία,την ευζωία και την μακροζωία.
Βάσει αυτών των στοιχείων οι επιστήμονες έχουν συγκροτήσει δίαιτες κατά των γηρατειών.
Στις σαρδέλες,
στα ρεβίθια και στα ακτινίδια βρίσκεται- μεταξύ άλλων- το μυστικό της «αιώνιας» νεότητας επισημαίνουν Ελβετοί επιστήμονες από την Ακαδημία Δερματολογίας και Ογκολογίας,μαζί
με Ιταλούς συναδέλφους τους από τα Πανεπιστήμια της Σιένα, της Φλωρεντίας και του Μιλάνου.
Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 120 ατόμων διαφορετικών φύλων και ηλικιών, έδειξε ότι τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη όπως..
read more:https://botanologia.gr/makrozoia-kai-eyzoia-to-mystiko-toys-i-diatrofi/