Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Κανέλα και μέλι ένας γλυκός ευωδιαστός συνδυασμός γεμάτος πλεονεκτήματα

Κανέλα* και μέλι σε ένα ρόφημα πάνγευστο,ευωδιαστό γεμάτο θρεπτικά συστατικά.
Ένας άριστος συνδυασμός με πάρα-πάρα πολλά οφέλη για την υγεία μας.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα διάφορων επιστημονικών ερευνών το μέλι όταν δοκιμάστηκε σε υπέρβαρους ασθενείς, βοήθησε στην απώλεια βάρους και με την βοήθεια υγιεινής διατροφής απέτρεψε την περαιτέρω αύξησή του.
Παράλληλα παρείχε προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα και χοληστερόλη.
Η δε κανέλα Κεϋλάνης διαφυλάσσει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου,βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης, βελτιώνει την ικανότητα της ινσουλίνης να μεταβολίζει το σάκχαρο στο αίμα και αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Έτσι μαζί αυτά τα δύο,μέλι και κανέλα,σε ένα θεσπέσιο ρόφημα,προστατεύουν από
– καρδιοπάθειες
– αρθρίτιδα