Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

nigella sativa – Πως η φυτική ιατρική σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα

Ένα βότανο που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική από πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής , και όχι μόνο , μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου του παγκρέατος , ενός από τους πιο επικίνδυνους και δυσκολότερους  καρκίνους!
Οι ερευνητές του καρκίνου  στο Kimmel Cancer at Jefferson στη Φιλαδέλφεια έχουν διαπιστώσει ότι η θυμοκινόνη , ένα εκχύλισμα από έλαιο σπόρου nigella sativa , εμπόδισε την ανάπτυξη κυττάρων καρκίνου του παγκρέατος και σκότωσε τα κύτταρα ενισχύοντας τη διαδικασία προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου.
Παρά το ότι οι μελέτες βρίσκονται σε πρώιμα στάδια , τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η θυμοκινόνη θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως προληπτική στρατηγική σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία ή σε άτομα με υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.
Σύμφωνα με την Dr. Hwyda Arafat, αναπληρώτρια καθηγητή Χειρουργικής στο Ιατρικό Κολέγιο Jefferson του Πανεπιστημίου Thomas Jefferson , η nigella sativa βοηθά στη θεραπεία μιας ευρείας σειράς ασθενειών , συμπεριλαμβανομένων μερικών ανοσολογικών και φλεγμονωδών διαταραχών!

read more: https://botanologia.gr/nigella-sativa-pos-i-fytiki-iatriki-skotonei-ta-karkinika-kyttara/