σε πολλά μέρη της χώρας μας τα κρύα βράδια του χειμώνα έπιναν ένα γλυκό ρόφημα που σαν κύρια συστατικά του είχε
α) τη ρακή ή το κρασί
β) τα μπαχάρια
γ) φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιών
δ) μέλι ή πετιμέζι
στις σκανδιναβικές χώρες έπιναν glögg!
το glögg είναι ένα παραδοσιακό σκανδιναβικό ποτό που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές,σε ολόκληρο τον κόσμο,κατά
την περίοδο των Χριστουγέννων !!!
το glögg κατά παράδοση σερβίρεται όλη την διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς...
στη Σουηδία είναι μια διαχρονική αξία που
θερμαίνει και ευφραίνει το σώμα και ζεσταίνει την καρδιά!!!
οι παραλλαγές των παραπάνω ροφημάτων είναι πάρα πολλές ανάλογα με την φαντασία αυτού που το παρασκευάζει!!!
είναι ζεστό κρασί,συνήθως κόκκινο,σε συνδυασμό με μπαχαρικά
α) το κρασί δεν βράζεται -ο βρασμός θα καταστρέψει το αλκοόλ του-απλά αφήνεται να ζεσταθεί για μισή ή μία περίπου ώρα ώστε να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά ή με το ήδη παρασκευασμένο σιρόπι....
Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στη:https://botanologia.gr/dyo-chiliades-dekaennia-eyches-gia-to-2019-poy-se-ligo-tha-mas-episkeftei/