Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Υγεία – Η θαυμαστή αρμονία του συνόλου

Όποια και αν είναι η βλάβη που σε υπονομεύει, έχεις το δικαίωμα σε περισσότερη υγεία, σε πλήρη ευεξία.
Έχεις το δικαίωμα να γίνεις ένα πλάσμα σωματικά και ψυχικά υγιές, σε ένα όλον όπου ενώνονται η ομορφιά και η δύναμη σε μια τέλεια αρμονία
Υγεία – Η παραβίαση του νόμου έχει διαταράξει την αρμονία του συνόλου, έχει υπονομεύσει τον θαυμαστό ρυθμό, τη θαυμαστή αρμονία, που είναι η υγεία.
Η υγεία δεν είναι ένα τυχαίο αποτέλεσμα, είναι μια προϋπόθεση που κατακτιέται με την προσπάθεια και είναι ανάλογη αυτής της προσπάθειας.
Είναι απλούστατα η συνέπεια της υπακοής στους νόμους που διέπουν τη ζωή και την εξέλιξη του ανθρώπου.
Η αρρώστια είναι πάντα η κατάληξη, λίγο ως πολύ μακρινή, των παραβιάσεων – συνειδητών ή όχι - των ζωτικών νόμων.
Η αρρώστια δεν έρχεται απρόοπτα.

Δεν είναι κάτι σαν κεραυνός σε έναν γαλήνιο ουρανό, προετοιμάζεται από πολύ καιρό.
Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι οι περισσότερες αρρώστιες δεν καθιστούν αισθητές ξαφνικά τις βίαιες επιθέσεις τους, αλλά, σιγά-σιγά και βαθμιαία.
Και οι μολύνσεις δεν ξεφεύγουν από αυτόν τον κανόνα.
Είναι στο χέρι μας αν συμβιβαστούμε με τους αμετακίνητους νόμους της φύσης, να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μέσα μας ένα πεδίο, που να αναχαιτίζει ακόμα και τις σκληρότερες ανισορροπίες, οποιεσδήποτε και αν είναι ή όποιο και αν είναι το σημείο που εδρεύουν.
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr